• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şablondan Yeni Sayfa Oluşturmak.

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese merhaba. Öncelikle belirteyim daha önce bunu forumdan faydalanarak yapmıştım fakat aradan 1-2 yıl geçti ve tekrar yapmam gerek. Aramalar sonucunda da önceden bulduğum örnekleri bulamadım. Yapmak istediğime gelince;

"Rapor" adında bir şablonum olacak (Sayfa1),
"İndeks" diye bir içindekiler sayfam olacak (Sayfa2)

İndeks sayfasında A sütununda bir hücreye "01.11.2014" yazdığımda ve üzerine çift tıkladığımda "rapor" şablonunu alarak 01.11.2014 sayfasını oluşturacak. 02.11.2014 yazdığımda ve çift tıkladığımda yine yeni bir sayfa oluşturacak.("... adlı sayfa oluşturulsun mu?" diye sorarak). Ayrıca İndeks sayfasında yer alan ve daha önce oluşturulmuş bir sayfa adına tıkladığımda ise o sayfayı açacak. Aynı isimde başka sayfa oluşturmak istediğimde ise "... adlı sayfa zaten var" şeklinde uyarı vermesini istiyorum.

Biliyorum forumda olduğunu fakat aramayı mı doğru yapmıyorum bilemedim. Herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Kodlarım belki normalden biraz uzun olabilir ama bildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım. İstediğiniz gibi çalışıyor.

ekli dosyadan alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Tarih değilde metin olarak sayfa nasıl oluşturulur

tarih değil metin olarak derken ne anlatmak istediniz.
sheet adı ne olacak? onu söylerseniz yardımcı olmak isterim.

Kodlarım belki normalden biraz uzun olabilir ama bildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım. İstediğiniz gibi çalışıyor.

ekli dosyadan alabilirsiniz.

Sn. temat1100
Öncelikle beyninize sağlık. Çalışmanızda daha evvel tarih girilen bir hücreye farklı bir tarih girilirse o sayfayı iptal ediyor. Örneğin; A1 hücresine 25.05.2014 tarihini girin ve sayfayı oluşturun. Daha sonra aynı hücreye başka bir tarih girin ve sayfayı oluşturun deyince ilk oluşturduğunuz sayfadaki şablonu ve sayfa ismini siliyor. Saygı ve selam ile...

ilginize teşekkür ederim.
Bir yandan çalışıyoruz malum :)

ilgili düzeltmeyi yaptım.

Ekli dosyalar

örneğin a,b,c... Veya 1,2,3... Yazıncada sayfayı oluştursun

sayın temat1100. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Fakat dosyayı indirebilmek için altın üye olmam gerekiyor. Şu durumda altın üye olmam pek mümkün değil. (Şantiyedeyim ve kredi kartım yok). Yine de teşekkürler.

Geri