• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şablona Uygun şekilde veri atma

Excel Vers. ve Dili
office 2007
merhabalar sorunumu olabildiğince açık şekilde yazmaya çalışıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

elimde 130 sekmeden oluşan ve kalıp olarak hepsi birbirinin aynı ancak içerik olarak farklı şablonlar var. Farklı bir sekmede bu 130 şablona ait veriler var.
her şablonun verisi satır şeklindedir. Sorunum satır halindeki bu verileri hızlı bir şekilde ait oldukları şablonlara nasıl atabilirim.
makro kaydederek birini yaptım ancak sistematik olarak makronun bir sonraki satırı bir sonraki sekme için kaydetmesini nasıl sağlarım.

yardımlarınızı bekliyorum.

verileri paylaşamam çünkü müşteri gizliliği var arkadaşlar
ancak şöyle birşey var kaydettiğim makroyu sadece seçtiğim satır için çalıştırma gibi bir imkanım varmı varsa sanırım bu benim için yeterli olacaktır.

yani 1 satır seçiliye 1 satırdaki varileri 2 satır seçiliyse 2 satırdaki varileri için o makro çalışsın mümkün mü?

verilerinizin asıllarını değil hayali bir şeyler girip dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım görmeden ne yapmamızı istiyorsunuz.

Dosyanızın bir minyatürü gibi Sayın İhsan Tank'ın da dediği gibi hayali bir dosya eklerseniz ayrdımcı olmak cok daha kolay oluacaktır .

bir örnek hazırladım 130 veri ve 3 sekme var normalde 130 sekme olması lazım
verileri sekmelerdeki yerlere nasıl otomatik olarak atarım soru bu
daha ayrıntılı olmuştur işallah

Ekli dosyalar

cevap yok mu arkadaşlar
çok zor bişi değildir ama hakim olmadığım bir konu
kaydettiğim bir makroyu seçtiğim satırda çalıştırabilir miyim .
formüllerdeki satır sütun değiştikce formuülde ona göre şekillerniyor. makrodada aynı şeyi yapabilirmiyiz. yanı makronun kodları 1. satır için A1,B1,... iken 2. satır için A2,B2,... olabilirmi

2 satırı seçip makroyu çalıştırdığımda veriler sayfa 1 sekmesine gelecek yada yeni sekme açılacak sablon yeni sekmeye kopyalanacak 2 satırdaki veriler oluşan yeni sekmedeki şablona aktarılacak

sonra 3 satırı seçicem makroyu çalıştıracam gene aynı işlem olacak
4
5
6
7
.
.
.
diye gidecek yani ben böyle düşündüm başka yolu varsa onlarıda deneyebilirim

ama hangi veriler gelecek tüm hepsimi buraya gelecek. neye göre veriler gelecek ne kadar gelcek bir söyleseniz

Fiş Numarası: Fiş Tutarı: Ziyaretin Başlama Saati: Ziyaretin Bitiş Saati:
321 37,51 18:45 19:18

bu veriler sayfa 1 sekmesindeki şablona

FİŞ NUMARASI 321
FİŞ TUTARI 37,51 TL
ZİYARETİN BAŞLAMA SAATİ 18:45
ZİYARETİN BİTİŞ SAATİ 19:18

şeklinde gelecek
sonra
bir sonraki satırdaki variler yani;

271 5 18:00 18:30 bu veriler sayfa 2 sekmesine

FİŞ NUMARASI 271
FİŞ TUTARI 5 TL
ZİYARETİN BAŞLAMA SAATİ 18:00
ZİYARETİN BİTİŞ SAATİ 18:30

şeklinde yarleşecek ve bu işlem yaklaşık 130 satır için ve 130 sekme için devam edecek

her sekmeye bir satırın verileri yazılacak

merhaba
B4 hücresine fiş numarasını yazarak
Kod:
Sub veri_getir()
On Error Resume Next
If Range("B4") <> "" Then
Range("B5") = WorksheetFunction.VLookup(Range("B4"), Sheets("Sheet1").Range("C:F"), 2, False)
Range("B6") = WorksheetFunction.VLookup(Range("B4"), Sheets("Sheet1").Range("C:F"), 3, False)
Range("B7") = WorksheetFunction.VLookup(Range("B4"), Sheets("Sheet1").Range("C:F"), 4, False)
Else
MsgBox "B4 hücresinde veri yok Lütfen Giriş Yapınız", vbInformation
End If
End Sub
bu kodu çalıştırırmısınız

bir de bu eki incelersen sekme adına göre verileri çıkarır

Ekli dosyalar

Geri