• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sabit olmayan ve tek hücrede yer alan "-" ile ayrılmış rakamlardan büyük ve küçük ola

Excel Vers. ve Dili
2011
Sabit olmayan ve tek hücrede yer alan "-" ile ayrılmış rakamlardan büyük ve küçük ola

Merhabalar,

Öncelikle ekteki dosyayı ne amaçla kullandığımı belirtmek isterim, ben bir sağlık kurumunda çalışıyorum ve laboratuvardan PDF formatında gelen analiz sonuçlarını Excel'de grafik olarak oluşturmam gerekiyor. Fakat PDF formatındaki analizlerin isimleri her seferinde farklılık gösteriyor (Excel'e dönüştürdüğümde de hücreler muhtemelen farklı yerlerde olabiliyor).

Ekteki macro kusursuz bir şekilde sonuçları (Sayfa1 B sütunu) otomatik olarak çekmemi sağlıyor.

Fakat C sütununda yer alan " - " ile ayrılmış referans değerlerinden küçük olanı TetkikSonuclari C sütununa, büyük olanı da TetkikSonuclari D sütununa çekmem gerekiyor.

Bu macroda nasıl bir değişiklik yaparsam bu işlemi gerçekleştirebilirim?

Not: yerler ve isimler sabit olmadığı için macro biraz karışık ama sorunsuz çalışıyor, şimdiden belirteyim:)

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sanırım bu hali ile biraz zor oldu... Şöyle basite indirgersek yardımcı olabilecek çıkar mı?

Sayfa1'de C sütununda tire ile ayrılmış 2 rakam bulunmakta. Bu rakamlardan küçük olanı TetkikSonuclari D sütununa, büyük olanı da E sütununa çekmek istiyorum. Bunun için makroyu nasıl revize etmeliyim?

Yardım edebilecek kişiye şimdiden çok teşekkür ederim.

Dosyanız eklidir.
"Sonuçları Listele" butonunu çalıştırıp, oluşan değerleri inceleyiniz.
NOT:VBA sayfasında Module2 kısmında oluşturulan MAKRO kodları, Module1 deki Sub sonuclar() isimli Makro kodunun son bölümüne monte edilmiştir.

Ekli dosyalar

Geri