Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hocam atıyorum 82,30+82,30+82,30 = 247,30 degeri saat cinsinde
26x7,5 = buda 195 saat buda tam sayı olarak sayfamda cıkıyor
ve bunların cıkarmak istiyorum çıkan sonucun saat cinsinden vermesi verilen sonucun ise bu üstteki saatler bazen degisşiyor 0,5 yerine 0,30 olarak saat cinsinden vermesi umarım anlatabildim
hocam evet 82,30 çalışma süresi 82 saat 30 dakika ve 7,5 günlük çalışma bu bir form bunu degiştirme sansım yok üç sayfada bulunan bu saatleri toplayıp saat cinsinden deger elde ediyorum ve aylık çalışma gününü otomatik önüme getiriyor ve ve o sayıyı 7,5 ile çarpıyorum ve çıkan sonuçları çaıkarmam gerekiyor olay budure
Saatleri bahsettiğim gibi 7:30, 82:30 gibi şekillerde yazarsanız, toplama çıkarma vs. yapabilirsiniz.
Saat yazılan veya sonucunda saat hesaplaması yaptığınız hücrelere
sağ tık-> Hücreleri Biçimlendir -> İsteğe uyarlanmış deyip sağ üstteki alana :dd:nn yazıp tamam deyin.
demek istediğiniz anlıyorum ama bunları değiştiremem sadece formul içinde degişikliğe ugraması lazım 7,5 olarak gözükmesi lazım o olmazsa olmuyor fakat cıkan sonucun ise saat cinsinden olması lazım olayın karmasık noktası bu zaten diğerlerini yapabiliyuorum
Biçim değiştirip saat şeklinde yazamıyorsanız o zaman 7,5 değerini saat:dakika ya dönüştürmek için
7,5 sayısının A1 'de olduğunu düşünürsek; =(TAMSAYI(A1)*"01:00")+((A1-TAMSAYI(A1))*"01:00")
formülüyle (bu formülün yazıldığı hücrenin biçimini az önce söylediğim gibi ayarlayın)
07:30 sonucu elde edilir. Artık elinizde saat:dakika ya dönüştürülmüş bir değer olur.
Söylediğim formülü mevcut formüllerinin içine de gömebilirsiniz, başka hücreye de yazabilirsiniz tabi.
Yukarıdaki formülün anlamı şu: Sayının tamsayı kısmıyla "01:00" çarpımı "saati" ile küsurat kısmıyla "01:00" çarpımı "dakikayı" verir. İkisinin toplamı da "07:30" (7 saat 30 dakika) yapar.
Biçimi söylediğim gibi yapmazsanız, toplama işlemi sonucu "24:00" saatten fazla olduğunda da saat:dakika olarak sonuç almak. Böyle yapmazsanız 25:30 yerine 01:30 sonucu ortaya çıkar (yani 1 günden sonra artakalan kısım).
Şöylr düşünün; gece 23:00 'e 3 saat eklersek sonuç 02:00 olur ama size saatin kaç olduğu değil kaç saat geçtiği.
Örneği göremediğimden talebinizi tam kavrayamadım, ancak örnek olarak yazdığım formül, saat cinsinden yazılı olan "A1" hücresindeki dakika miktarını verir, örnek dosyanızı incelemek isterim, farklı bir depolama alanına yükler misiniz?
Birkaç biçim ve saat işlem örneği "....." bir sonraki hücreye geçiş.
FORMÜL......................DEĞER.............BİÇİM...........AÇIKLAMA
...............................85:45:00........:dd:nn.........85 SAAT 45 DAKİKA
=B2............................13:45.............ss:dd;@........13 SAAT 45 DAKİKA
=SAAT(B2).....................13...............GENEL...........SAAT
=MOD(B2;"24:00").......13:45:00........:dd:nn.........B2'NİN 24 SAATİN KATLARINDAN ARTAN KISMI
....................................7,5.............GENEL...........ONDALIK OLARAK YAZILMIŞ 7,5 SAAT
=B13*"01:00"................07:30............ss:dd;@........ONDALIK OLARAK YAZILMIŞ SAATİN, SAAT FORMATINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ.
=B2...............................03 13:45.....gg ss:dd.........3 GÜN 13 SAAT 45 DAKİKA
..........................................SAĞLAMA.......................................
=(B2-B7)/"24:00".................3.............GENEL.........(B2 - B7) 'NİN GÜN KISMI
=B8*24.............................72............GENEL..........BULUNAN GÜNÜN SAAT KARŞILIĞI
=B9+(SAAT(B4)).................85............GENEL..........GÜNÜN SAAT KARŞILIĞI + GÜN'DEN ARTAN KISMININ SAAT KARŞILIKLARI TOPLAMI
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.