• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saatlerde eğer formülünü kullanma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
Merhabalar dosya ekine gerekli açıklamayı yazdım yine burada da belirteyim. Örneğin bir önceki etkinlik bitiş saati "13.08.2017 16:00" olduğu için sonraki etkinlik 13.08.2016 22:00 olarak formülle belirtmesini istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Etkinlik bitiş saatindeki formülü de kontrolden geçirirseniz sevinirim daha basit şekilde yapılabiliyorsa iyi olur. Ha birde bir sorum daha olacak, Faktör 3 de belirtilen saatleri bazen -01:00 yapmam gerekiyor nasıl yapabilrim onu. Datadan çekerken saat farkında -1:00 saat farkı oluyor. Onu nasıl yapacağım ?

Ekleme: -1 Saat olayını çözdüm 1904 tarih sistemine geçip hücreye "-0,0416666666666667" yazıp formatı saate çevirince "-01:00:00" olarak dönüşüyor ve formül toplamlarında problem yapmıyor :))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Mevcut formüllerden işlemi anlamaya çalışmak, formülü değerlendirerek gitmek yerine basitçe ihtiyacı ve kurallları belirtir misiniz?

-- Bir etkinlik bir önceki etkinlikten sonra başlar,
-- Etkinlik başlangıç saati J2:J3 hücrelerindeki saatlerden biridir,
-- Etkinlik bitiş zamanı, (başlangıç zamanı+faktör1'deki süre+faktör2'deki süre+faktör3'teki süre şeklinde hesaplanır,
-- faktör sütunlarına gün yazılamaz, sadece saat yazılır,
gibi net ifade etmelisiniz sanırım.

Açıklamayı yukarıdaki gibi yaparak ve olması gereken sonuçları da hücrelere elle yazarak örnek belgenizi yenileyin isterseniz.
Farklı durumlar için en az bir satırlık örnek veri ekleyiniz. Tek satırlık örnek yanlış anlaşılabilir, birkaç satır örnek ekleminzde yarar var.
.

Merhaba daha sade ve açıklayıcı bir şekilde dosyayı yükledim. Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

Formülleri aşağı doğru kopyalarsınız.

-- E2 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirin.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA[/COLOR](A2:D2)
-- A3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Kod:
=[B][COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR](E6;1)>$J$3;1+$J$2;[/B][COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MOD[/COLOR](E6;1)>$J$2;$J$3;$J$2))+[COLOR="Red"]TAMSAYI[/COLOR](E6)

Elinize sağlık A3 hücresine verdiğiniz formül çalışıyor ancak etkinlik bitiş saati 23:00 olduğunda sonraki etkinlik saati 12:00 olması gerekirken saat 22:00 olarak kalıyor. Bunu nasıl çözebiliriz ?

Önceki cevabımı güncelledim.
Sayfayı yenileyerek kontrol edin.
.

Teşekkür ederim çok güzel çalışıyor. ellerinize sağlık.

Geri