• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

saatin sabitlenmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
selamun aleyküm hayırlı ramazanlar
ilgili dosyada e süununa tonaj (veri ) girdiğimde h sütununa otomatik çıkması ve bu saatin sabitlenmesi alt satıra indiğimde veri girdiğimde saat yine güncelleniyor. yardımlarınızı bekliyorum
dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumda en çok işlenen konu.

İnceleyiniz.

ve kendinize göre uyarlayınız.

inceledim ama olmadığı için bu başlığı actım ekte gönderdim olmuyor yapamadım.

Eki inceleyin. Makroyu ekledikten sonra farklı kaydet seçeneğinden *.xls veya *.xlsm olacak şekilde kayıt ederseniz olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
farklı kaydettim yine olmuyor saat kendiliğinden güncelleniyor

Merhaba

Sayın vardar07'nin kodları gayet güzel çalışıyor. neden olmuyor diyorsunuz. Eğer olmuyorsa sizde bir sorun var demektir.

Ne yaptığınızı açık açık yazarsanız hatanızı söyleyecek çok kişi olacaktır.

F sütununda yazdığınız fonksiyonu silmeniz gerekir.

saatin s

Necdet Bey hata bende olabilir fakat ekli dosyayı acıyorum mesela E4 sütünuna tonaj giriyorum h4 sütünundaki çıkış saati otomatik atıyor alt satır E5 e tonaj giriyorum H5 sütünuna saat atıyor bu sefer üsteki E4 sütünuda aynı oluyor güncel saat çıkıyor sorun bu nerde hata yapıyorum anlayamadım.dosyayı farklı kaydetiyorum .xlsm ve makro içeren çalışma kitabı şekilde yinede olmuyor.
yardımlarınız için teşekkürler.

farklı kaydettim yine olmuyor saat kendiliğinden güncelleniyor

Sayın karaca1981 "H"sütunundaki formülleri komple siliniz. Sayfanın kod bölümünde bulunan kodları silerek aşağıdaki kodları ekleyin. "E" sütununda değer girdikçe "H sütununda anlık saati yazar. İstediğiniz başka bir şekilmi?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [E4:E1000]) Is Nothing Or Target.Row < 2 Then Exit Sub
    If Target.Offset(0, 0) <> "" Then
    Target.Offset(0, 3) = Time
    Else
    Target.Offset(0, 3) = ""
    End If
End Sub

vardar07 anlayışınız için teşşekkürler ancak saat çıkıyor ama saat sabitlenmiyor alt satıra yazdığım zaman üstekide değişiyor.veya sayfayı kapatıp actığımda da değişiyor güncel saat oluyor bilemiyorum benmi anlatamıyorum. dedeğinizi yapıyorum yine olmuyor.

Dosyanızın son halini tekrar eklermisiniz. Bir incelesek.

Kodu modül içine eklemişsiniz...

Size önerilen kod sayfa arka planında çalışan bir koddur. Bu sebeple sayfanın kod bölümüne uygulamanız gerekir.

Sayfa adı üzerinde sağ klik yapın ve kod görüntüle komutunu çalıştırın. Açılan beyaz pencereye ilgili kodu uygulayın.

Daha sonra sayfanıza geri dönün.
"H" sütununda varolan formüllerinizi silin.
E4 hücresinden itibaren verileri tekrar elle girip deneyin.

vardar07 anlayışınız için teşşekkürler ancak saat çıkıyor ama saat sabitlenmiyor alt satıra yazdığım zaman üstekide değişiyor.veya sayfayı kapatıp actığımda da değişiyor güncel saat oluyor bilemiyorum benmi anlatamıyorum. dedeğinizi yapıyorum yine olmuyor.

Gerçi Korhan bey cevap vermiş. Siz 4.ncü mesajdaki dosyayı ya incelemediniz yada kendinize göre düzenlemeye çalışıyorsunuz. Korhan beyin anlattığı şekilde kodları eklerseniz olay çözülür.

Merak ettim ve denedim. Kodu Module1'den silerek sayfanın kod bölümüne ekledim. Çalışıyor.

Geri