• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saate göre numara vermek?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003 Türkçe
Selam arkadaşlar,

Soruyu sormadan önce bir hayli araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. Herhangi bir cevap bulamadım. Bir tabloda saate göre otomatik numaralandırma yapmaya çalışıyorum. Örneğin;

B1 sütunundaki saat değeri 00:26
B2 sütunundaki saat değeri 00:45
E4 sütunundaki saat değeri 00:35

Buna göre B1 in yanında A1 : 1
E4 ün yanına A4 : 2
B2 nin yanına A2 :3

yazmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Aralarındaki ilişki nedir?

Yani;

00:26 ile "1"
00:45 ile "2"
00:35 ile "3"

arasında numerik veya mantıksal bir ilişki var mı ?

Yoksa, siz sadece hücrelerde "saat" yazınca, yanında otomatik sıra no versin mi istiyorsunuz?

Anladım. Örnekte verdiğim gibi erken olan saat daha küçük sonraki sırasıyla artarak gitmeli. Yani;
00:26 => 1
00:35 => 2
00:45 => 3
14:35 => 5
11:42 => 4 gibi.

Sıralama düzensiz olsa da rakam verilmesi amacım.

İstediğiniz, ekli dosyadaki gibi bir şey mi ?

Ekli dosyalar

Evet tam anlamıyla istediğim bu çok teşekkür ederim. Oluştururken kullandığınız formülden bahsedebilir misiniz? Bunu büyük bir tabloya uyarlamam gerekiyor ve saat sütununun farklı olduğu bölgeler de var. Acaba o şekilde de formül çalışır mı?
Yani hem B sütununda hem de C sutünındaki saatleri baz alarak D sütununa sayı vermesi gibi. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Oluşturduğunuz formülü tabloya uyarlamaya çalıştım fakat başarısız oldum. Nedense çalışmadı. Tablonun örneği ekteki gibi. Acaba farklı bir formül mü uygulamak gerekiyor?

Ekli dosyalar

İşi çok karıştırmamak için verileri yardımcı bir sütuna aktardıktan sonra, o sütunu kullanarak sonuç alınabilir.

Dosyanıza uyarlanmış şekli ektedir.

Ekli dosyalar

Gerçekten çok teşekkür ederim. Beni çok büyük bir yükten kurtardınız çok sağolun..

Geri