• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saate göre belirtilen hücrenin renklendirilmesi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Herkese merhabalar;

Benim ders programı sistemimde istediğim şu ; sistem karışık olduğu için arayıp bulmak çok sıkıntı oluyor. Mesela saat 11:00 da b3,b10,b16,b18 hücreleri renklensin saat 12:00 da c3,c10,c16,c18 renklensin (tabi b hücrelerinin renkleri silinsin) gibi bir şey mümkün müdür ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba.

Sorunuzu, (cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalara göre hazırlayacağınız)
bir örnek belge ile desteklemeniz sonuca ulaşmanızı kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.
.

Tekrar merhaba.

Örnek belge eklemişsiniz ancak, hangi sayfa hangi hücreler hangi koşulda renklendirilecek
onu açıklamamışsınız/örneklememişsiniz. Saat bilgisi olarak bilgisayarın saati kullanılacak sanırım.

Açıklama yazarsanız kolaylıkla sonuca uaşacağınızı düşünüyorum.
.

Ömer Bey istediğim şudur;

Örnekteki dosyada 14:09 ile 14:48 arasındaki süre içindeyse H5,H8,H11,H14,H17,H20,H23,H26,H29,H32,H38,H41,H44,H47,H50 hücreleri sarı renk olsun

14:54 ile 15:32 saatleri arasındaki süre içindeyse I5,I8,I11,I14,I17,I20,I23,I26,I29,I32,I38,I41,I44,I47,I50 hücreleri aynı şekilde olsun.

Tabi bu arada önceki saatte sarı renk yaptığı dolguları boşaltıp diğerini sarı yapmasını istiyorum karışmaması için.

Sürekli kendi sorgulamasına gerek yok . Ben butona bağlayıp ,butona bastığımda sorguyu da yapabilir sistemi yoracak ise sürekli saat sorgulaması yapması.

Hasan bey teşekkür ederim. Mantık yaptığınız şekilde olacak ama alta yazdığın saatleri değil yazdığım hücreleri yapacak yani şöyle. a sütununda saatleri yazmışsınız ya orada birşey yazmayacak sadece saat 11:30 olduğunda a1 ve b1 hücresini renklendirsin istiyorum. Yani makro saati gelince yazılan hücrelerin rengini değiştirsin.

Tekrar merhaba.

Belge ekte.
Belgeye buradan da erişebilirsiniz.

İşlem esas olarak aşağıdaki şekilde gerçekleşiyor:
-- C1 hücresindeki formül sonucu renklendirilecek satırları belirliyor,
-- B1 hücresindeki saat'in AH1:AH3 aralığındaki karşılığına göre (AJ1:AJ3 aralığındaki ders saatleri dikkate alınarak) sütunlar belirleniyor,
-- Bunlara göre de satır/sütun kesişimleri KOŞULLU BİÇİMLENDİRME ile renklendiriliyor.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer bey ellerinize ve emeğinize sağlık. Yarın kontrol edebileceğim. Sadece emeğinize saygısızlık etmemek için kontrol etmeden bu mesajı yazıyorum. Durumdan haberdar edeceğim.:hihoho:

Geri