• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat ve Tarih

arkadaşlar saat yazarken, : işaretini klavyeden girmek istemiyorum örnek: ben klavyeden 1220 yazdığımda excel hücresinde 12:20 yazmasını istiyorum...
aynı şeyi tarihtede uygulamak istiyorum...
örnek: 260408 girgiğimde 26/04/08 yazmasını istiyorum...
bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...

biçim/hücreleri biçimlendirme/isteğe uyarlanmış burada tür bölümüne ss:dd yazın hücre istediğiniz gibi olacakatır.

arkadaşlar cevap yazdığınız için teşekkürler ama iki seçenekte soruma yanıt olamadı...

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...şimdiden teşekkürler...

yardımlarınız için çok teşekkürederim...
fakat ben bunları saat ve tarih yazarken belli hücreler için kullanacağım ve gerçekten ":" ve "/" imgelerini kullanmak istemiyorum bunları yazarken...
bu oldukça çok vaktimi alıyor...
umarım yeniden bir çözüm üretirsiniz...şimdiden teşekkürler...

Yukarıda verdiğim linkte tarih için çözüm vardı.

Siz anlamadınız sanırım. Onu anlamadıysanız saat için de öneri yapmamı herhalde beklemezsiniz.

İyi günler.

hocam anladım ama 4-4-8 olarak girgiğimde sonuç veriyor oysaki ben - girdikten sonra / da girebilirim ben 4408 olarak girdiğimde 04/04/08 yazmasını istiyordum ve belirli hücreler için bunu yapmak istiyorum...

e yani.

tarih girerken gün,ay ve yıl arasında tire giriyorsanız, yada / yazıyorsanız excel bunları zaten tarihe otomatik olarak değiştirir, peki siz ne istiyorsunuz?

4-4-8 --> 04.04.2008
4/4/8 --> 04.04.2008 e dönüşür.

04042008 gibi bir girişi ben hiç bir zaman anlamlı bulmadım, bulmuyorum da.

hocam benim istediğim 260408'i bir hücreye yazdığım zaman orada 26/04/08 olarak gözükmesi...
bunu belirleyeceğim hücreler için yapmak istiyorum...olursa aynı şeyi saat olarakta yapmak istiyorum 1538 yazdığımda 15:38 olarak görünmesini istiyorum...

Merhaba,

26/04/08 Formatı için, Hücre Biçimlendirme / İsteğe Uyarlanmıştan / Tür bölümüne 00"/"00"/"00 yazarak deneyiniz.

15:38 Formatı için , Hücre Biçimlendirme / İsteğe Uyarlanmıştan / Tür bölümüne 00":"00 yazarak deneyiniz.

Konuyla ilgili detalı bilgili için Necdet Bey' in hazırlamış olduğu çalışmayı inceleyiniz..

ÖZEL HÜCRE BİÇİMLERİ

Dosyayı inceleyiniz. İlgili alana tarih yazarken(örnek olarak), 260408 şeklinde yazıp entere basın. Saat için, 0717 yazıp entere basınız.

Sayın Seyit Tiken, istediğim buydu çalışmanızdan dolayı size çok teşekkürederim...

Tebrik.

Sayın Seyit Tiken, bu konu üzerinde makro araştırırken sizin mesajınız geldi.

Çok güzel bi yöntemle halletmişsiniz. Terik ederim.

Selam ve Dua ile...

Sn burtigal
Seyit Tiken hocamızın çalışması tam sizin istediğiniz gibi. (Ayrıca fona bayıldım)

Ancak, girdiğiniz bu tarih ve saatleri gelecekte veri olarak kullanma ihtimaliniz hiç mi yok. Bu verileri kullanarak yapacağınız işlemler istediğiniz gibi sonuç vermeyebilir, hatırlatmak istedim.
Selamlar,

Kısa yoldan tarihi yazmak için şöyle bir yöntemde izlenebilir. Gün > / Ay > Enter. Örnek : 27/04 Enter. Sonuç : 27.04.2008
Not : Hücre Biçimlendirme'den uygun tarih formatını seçilmesi gerekebilir.

Bence doğru çözüm Necdet Beyin çözümüdür.

01.01.2008 gibi yada 31.11.2008 gibi bir tarihlerde doğru sonuç vermez.

Geri