• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat Kavramı Yapabilen varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emred34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Excel
Hücredeki tam sayıyı örneğin a1 hücresinde -11 bunu aşağıda a1/1440 yapıp dakikaya çeviriyorum saat olarak gösteriyorum fakat (- )sonuçta göstermiyor. Sonra iki saat araasında çıkarma işlemini doğru yapıyor. Ben o (-) saatinde gözükmesini istiyorum..teşekkürler

Sorunuzu tam olarak anlamadım fakat excelde bildiğim kadarıyla negatif bir zaman kavramı bulunmuyor.

Merhaba,

Seçenekler / Gelişmiş / "Bu çalışma kitabını hesaplarken" bölümünden / 1904 tarih sistemini kullan. Seçeneğini işaretleyin.

Yada;

Kod:
=EĞER(A1>0;A1/1440;METNEÇEVİR(MUTLAK(A1/1440);"-ss:dd"))

.

sizin yazdığınız fonkiyonu denedim fakat "-ss:dd" kısmını kabul etmiyor. "-hr:mn" de yazdım olmadı. 2010 ingilizce sürümdenmi kaynaklanııyor.

"-hh:mm" olarak deneyin.

isterseniz mail atıyım incelersiniz.
şuan formülü girdim + dk da işlemi doğru yapıyor fakat( - dk da) dakika yerine saate çevirip öyle gösteriyor.

Örğ:: A1=12
A2=00:12:00 doğru

A1= -8
A2= 8:00:00 gibi yanlış

Formülü uyguladıktan sonra örnek dosyanızı aşağıdaki linke yükleyip, yükleme linkini paylaşmanızı rica ederim.

http://s2.dosya.tc/

.

Verdiğim formülü uyguladınız mı? Uyguladıysanız hangi hücre de? Uygulamadıysanız uyguladıktan sonra dosyanızı ekleyip uyguladığınız hücre adresi bildirmenizi rica ederim. Bu şekilde hatayı görebilirim.

=IF(A1>0;A1/1440;TEXT(ABS(A1/1440);"-hh:mm"))

Yada;

=IF(A1>0;A1/1440;TEXT(ABS(A1/1440);"-ss:dd"))

Denediniz mi?

.

zaman düzeltme faktörü TC (dk) burdaki değer number formatında ordaki sayı - değerde + değerde ikisinide ile göre çıkartıyor. bu değer hemen altındaki hücrede yani H19 da saat olarak gözüküyor.
ama - değerde dakikaya yazmıyor. Yani Tc değeri hep dakika olarak gözükücek.

LST=LT+TC olcak formül yani TC - değer olduğunda çıkarıcak ama - değer alınca da saat gözükecek

Benim tek erdim o gözükmesede işlem yaptırıyodum fakat hoş bir görüntü olmuyor. Malum hoca Prof. :):)

Formülü yanlış yazmışsınız.

=IF(H16>0;H16/1440;TEXT(ABS(H16/1440);"-hh:mm"))

Yada;

=IF(H16>0;H16/1440;TEXT(ABS(H16/1440);"-ss:dd"))

Denermisiniz. Doğru sonuç aldığınızı uygularsınız.

.

denedim H19 da ama hata alıyorum formülde siz denediğinizde oldumu ?

Denedim sorun yoktu. Son verdiğim formülleri H30 ve H31 hücrelerine uyguladıktan sonra dosyayı tekrar ekler misiniz.

.

Eklediğiniz dosyada;

-00:10 gözüküyor. İstediğiniz bu değil mi?

.

Geri