• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

saat formüllerini iyi bilen varmı..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
saat ve dakika fonksiyonu

ekteki dosyada yapmak istediğim işlemi özetledim.
kısaca anlatayım; bir hücredeki saat değerini başka bir hücredeki dakika değeri ile toplayarak hedef hücreye saat olarak yazdırmak istiyorum..yardımcı olurmusunuz lütfen...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Hele siz konu başlığını doğru dürüst tümcelerle kurun, yardımcı olacak çok kişi çıkacaktır.

necdet bey merhaba,

gördüğüm kadarıyla moderatörsünüz..yani yönetici anlamına geliyor.foruma daha dün kaydolmuşken..hayatımda ilk defa bu tür paylaşımlarla insanlardan yardım beklerken..sorunumu detayıyla anlatmışken..siz yönetici olarak yardım yerine bana yazım/imla kurallarından bahsedecekseniz ben doğru yerde değilim demektir.
önce sorunuma yardımcı olup sonra yazım,hitap,imla kurallarından bahsetseydiniz amacınızın yalnızca insanlara yardım olduğunu düşenebilirdim.ancak fikrim öyle değil şuan. benim amacımda sizinle tartışmak değil. yanlış anlamayın lütfen..

Meraba,

şu formülü ı3 hücresine kopyalayın..

=ZAMAN(SAAT(H3)+TAMSAYI(K3/60);MOD(K3;60); )

sonrasında h3 hücresindeki saati (08.00) şu şekilde değiştirin..(08:00) bunu yaptıktan sonra yukarıdan ister saat biçimlendirmesini seçin isterseniz de yukarıdan biçimi "isteğe uyarlanmış" diyip ss:dd biçimlendirmsini seçin..çünü h3 hücresinde tarih biçimlendirmesi mevcut..

necdet bey merhaba,

gördüğüm kadarıyla moderatörsünüz..yani yönetici anlamına geliyor.foruma daha dün kaydolmuşken..hayatımda ilk defa bu tür paylaşımlarla insanlardan yardım beklerken..sorunumu detayıyla anlatmışken..siz yönetici olarak yardım yerine bana yazım/imla kurallarından bahsedecekseniz ben doğru yerde değilim demektir.
önce sorunuma yardımcı olup sonra yazım,hitap,imla kurallarından bahsetseydiniz amacınızın yalnızca insanlara yardım olduğunu düşenebilirdim.ancak fikrim öyle değil şuan. benim amacımda sizinle tartışmak değil. yanlış anlamayın lütfen..

Merhaba,

Bu forumun amacı insanlara yardımcı olmaktır. Sizin yazdıklarınızda yazım kuralından sözetmedim. Forum kuralından söz ettim.

Eğer bu şekilde yardım alırsanız daha sonra bu konuyu araştıran bir kişi bu konuya nasıl erişecek?

Oysa konu başlığı olarak "Saate dakika eklemek" olsaydı insanlar saat der, dakika der bu konuya ulaşırdı.

Hiç kimse saat formülünü iyi bilen biri var mı diye araştırma yapmaz.
Bir forumdan en iyi şekilde yararlanmak için önce o forumun kurallarını öğrenmek gerek.

Eleştirmeme rağmen yine konu başlığını değiştirmemişsiniz.

Aşağıdaki linkleri inceleyiniz.

TARİH VE SAAT FONKSİYONLARININ DETAYLI ANALİZİ

Tarih & Zaman & Saat Fonksiyonları Uygulamaları

ilginiz için teşekkür ederim...

Geri