• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat bazlı sefer sayısı

Excel Vers. ve Dili
offis 7 türkce
HqHj-LkvSQQhT
Merhaba üstadlarım;

Benim iş biraz karışık ama inşallah çözülebileceğine inanıyorum biz excelde otobüs seferlerini tutuyoruz günlük ortalama 800 seferimiz var benim sizden istediğim saat 05:00 ile 05:59 arası gelen sefer sayısını bulmak fakat aynı seferlerden birden fazla olabiliyor bu seferi sadece bir sayacak yani 05:00 ile 05:59 arası toplam 20 sefer olabilir fakat aynı sefer numaralarını düştüğümüzde 5 sefer kalıyordur inşallah anlatabilmişimdir.

Sormak istediğiniz bir şey olursa bilgisayar başında bekliyeceğim
şimdiden çok teşekkür ederim.

resim dosyası ektedir.
http://yadi.sk/d/HqHj-LkvSQQhT

Resim yerine;Örnek excel dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Merhaba,
Resme bakama imkanım şimdilik yok.Dün baktığımda aklımda kalan kadarıyla;
Kod:
=TOPLA(EĞER(SIKLIK(EĞER(B1:B10>="05:00"+0;EĞER(B1:B10<="05:59"+0;EĞER(A1:A10<>"";
  KAÇINCI(A1:A10;A1:A10;0))));SATIR(A1:A10)-SATIR(A1)+1);1))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Hücre aralığını kendinize göre ayarlayınız.

Sayın asimavi50 benim istediğim şey 05:00 ile 06:00 arasında toplamlam kaç sefer yapıldığı fakat her sefer numarası 1 defa hesaplanması gerekiyor.

L sütununa istenilen veri otomatik verilebilir o sorun değil de, J Sütunundaki saate göre mi otomatik verecek yoksa başka bir kritere göre mi? Detaya girmeniz faydanıza olacaktır.

doğrudur j sütunundaki saate göre vermesi gerekiyor fakat j sütununu böyle değişe bilirizde h sütununa 05:00 j sütununa 05:59 yaza biliriz bizim için önemli olan 05:00 ile 05:59 arası kaç sefer yaptığımız.

doğrudur j sütunundaki saate göre vermesi gerekiyor fakat j sütununu böyle değişe bilirizde h sütununa 05:00 j sütununa 05:59 yaza biliriz bizim için önemli olan 05:00 ile 05:59 arası kaç sefer yaptığımız.

Sadece o saatler arasında kaç sefer olduğunu istiyorsunuz başka birşey yok değil mi?

Geri