• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat aralığına göre veri yerleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın Üstadlar herkese öncelikle iyi akşamlar diler Tüm işlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Ekte belirtilen örnek dosya içerisinde gerekli açıklamayı yaptığım konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub tarihsaat59()
Dim sonsat As Long, i As Long, sat As Long
Range("P2:P" & Rows.Count).ClearContents
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sat = 2
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To sonsat
    If Cells(i, "A").Value >= Range("N2").Value And _
            Cells(i, "A").Value <= Range("O2").Value Then
        Cells(sat, "P").Value = Cells(i, "L").Value
        sat = sat + 1
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion bey öncelikle iyi akşamlar dilerim.
Kusura bakmayın veriler p sutunu değil L sütununa gelecek ve diğer bir konu tarih aralığına göre ve p sütunundaki değere göre girilen verilen veri karşısındaki değerler L sutunundaki yerine geldiğinde ve yeni tarih aralığı ve p sutununa veri girdiğinde L sütunundaki örnekte görüldüğü üzere al talta yazmasını istiyorum.

Sayın Üstadlar herkese öncelikle iyi akşamlar diler Tüm işlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Ekte belirtilen örnek dosya içerisinde gerekli açıklamayı yaptığım konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
iyi çalışmalar dilerim.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Sayın ıdris bey öncelikle iyi akşamlar dilerim .kusura bakmayın konuyu anlayamadım herhalde .Benim burada istediğim asıl şu N2 ve O2 sutunlarina girilen iki tarh aralığına göre P2 sütununa girilen değeri A sütununda belirtilen tarih ve saat aralığının karşısındaki L sütununa getirmesini istiyordu ben örnek olarak ekte belirtilen belgede 1 ile 4 ü arasını arasını getirdim. Bu şekilde yapabilirsek memnun olurum

Sayın üstadlar yardimlarinizi bekliyorum

Sayın ıdris bey öncelikle iyi akşamlar dilerim .kusura bakmayın konuyu anlayamadım herhalde .Benim burada istediğim asıl şu N2 ve O2 sutunlarina girilen iki tarh aralığına göre P2 sütununa girilen değeri A sütununda belirtilen tarih ve saat aralığının karşısındaki L sütununa getirmesini istiyordu ben örnek olarak ekte belirtilen belgede 1 ile 4 ü arasını arasını getirdim. Bu şekilde yapabilirsek memnun olurum

.

Böyle bir şey mi?

.

Ekli dosyalar

Sayın Cevap Bey öncelikle iyi akşamlar diler elinize ve emeğinize sağlık güzel olmuş, fakat şöyle bir problem Tarih aralığı ve P2 Sutununa girilen değerler güncellendiğinde (Yani yeni değer ve tarih aralığı girildiğinde) A Sutununun Karşılığında bulunan L Sutunundaki önce gelen değerleri siliyor. ben önce gelen değerlerin yerinde kalmasını istiyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

Sayin idris bey iyi akşamlar kusura bakmayın hatalı kelime yazmışım . konu ile ilgili yardimci olabilirseniz sevinirim.iyi calismalar

Sayın Orion bey öncelikle iyi akşamlar dilerim.
Kusura bakmayın veriler p sutunu değil L sütununa gelecek ve diğer bir konu tarih aralığına göre ve p sütunundaki değere göre girilen verilen veri karşısındaki değerler L sutunundaki yerine geldiğinde ve yeni tarih aralığı ve p sutununa veri girdiğinde L sütunundaki örnekte görüldüğü üzere al talta yazmasını istiyorum.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub tarihsaat59()
Dim sonsat As Long, i As Long, sat As Long
'Range("P2:P" & Rows.Count).ClearContents
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sat = Cells(Rows.Count, "L").End(xlUp).Row + 1
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
For i = 2 To sonsat
    If Cells(i, "A").Value >= Range("N2").Value And _
            Cells(i, "A").Value <= Range("O2").Value Then
        Cells(sat, "L").Value = Cells(2, "P").Value
        sat = sat + 1
    End If
Next i
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion Bey iyi günler Mutlu ve huzurlu Tatiller Dilerim.
Çokgüzel olmuş fakat şöyleki N ve O Sutununda girilen tarih aralığındaki Tarih va saat aralığına göre p Sutununa girilen değeri,
L Sutununa A Sutunundaki Tarih ve saat arağına göre getirmesini istiyorum, eksik veya fazla olmaması, sizin gönderdiğiniz dosyada ise A sütununda belirtilen verinin karşısına yani L sutununa bazı veriler etirmemiş olduğunu gördüm , Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi Tatiller dilerim.

Sayın Orion Bey iyi günler Mutlu ve huzurlu Tatiller Dilerim.
Çokgüzel olmuş fakat şöyleki N ve O Sutununda girilen tarih aralığındaki Tarih va saat aralığına göre p Sutununa girilen değeri,
L Sutununa A Sutunundaki Tarih ve saat arağına göre getirmesini istiyorum, eksik veya fazla olmaması, sizin gönderdiğiniz dosyada ise A sütununda belirtilen verinin karşısına yani L sutununa bazı veriler etirmemiş olduğunu gördüm , Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi Tatiller dilerim.

Çünkü A sütununa göre N2 Ve O2 hücrelerindeki şart o kadar veri getiriyor.

Tamam üstad teşekkür ederim eline ve emeğine sağlık

Geri