• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saat Aralığına Göre Girilen Veri Sayısı

RedStar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Dil Türkçe
Ekteki çalışma sayfasındaki saat bölümündeki giriş yaptığım verileri saat aralığı olarak nasıl saydırabilirim.Mesela sayfada 08:00–10:00 aralığında girilen veriler 2 tane gözüküyor çalışma sayfasındaki saat aralıklarına göre girilen veri sayısını nasıl saydırıp ilgili hücreye otomatik yazdırabilirim teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Şöyle bir şey uygulanabilir.
Sarı ile işaretli yerleri saymak için;
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(D3:D30;">08:00";D3:D30;"<10:00")
Diğer prosedürleri kendinize göre ayarlarsınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim saat aralığı çalışıyor.Ben bunu ekteki dosyadaki tarih aralığında aynı şekilde kullanmak istedim formül hata vermiyor sonuç 0 çıkıyor.Tarihlerle ilgili işlemlerde püf noktasımı var yada başka formulmü kullanmamız gerekiyor.

Nasıl 0 sonucu alıyorsunuz bilemiyorum ama,
Tarih aralığınız B sütununda olduğu için;
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(B3:B30;"[COLOR="Red"][B]şartınızı yazınız[/B][/COLOR]")

Şeklinde uygulanabilir.İki şartınız var ise bir önceki uygulamadan yararlanınız.

turist teşekkürler.bzace tarihle ilgili olarakta 2 şartım var mesela 01/01/2013 ile 31/01/2013 arasındaki girişi yapılan veri adedini bulmak istiyorum saat aralığındaki şartı tarihe uyguladım hata vermiyor ama sonuç 0 nerede hata yapıyorum bulamadım.

turist teşekkürler.bzace tarihle ilgili olarakta 2 şartım var mesela 01/01/2013 ile 31/01/2013 arasındaki girişi yapılan veri adedini bulmak istiyorum saat aralığındaki şartı tarihe uyguladım hata vermiyor ama sonuç 0 nerede hata yapıyorum bulamadım.

Dosyanız ektedir.
Tarihe göre de listeniz çalışır.

Ekli dosyalar

Geri