• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Runtime error 75 could not find the specified object hatası

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Çok emek vererek, forumdanda yararlanarak bir satış takip programı yaptım, henüz bitmedi Fakat kaydederken, yada kod sayfasında çalışırken, veya her hangi bir anda, hatta program açık beklerken hiç bir işlem yapmazken bile, Runtime error 75 could not find the specified object hatası veriyor, program kurtarılıyor deyip kapanıyor. Excel 2007 kullanıyorum. Daha önce 2003 excel kullanırken yaptığım programlarda hiç böyle bir şey olmazdı. Bir türlü çözüm bulamadım. bütün emeklerim boşa gidecek. Bu konuda ne yapabilirim, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla

Son düzenleme:
Merhaba,

Form kullanıyorsanız formdaki tüm nesneleri silin, ve teker teker koyarak deneyin.
Bir nesneye takılmış olabilir.

Hocam merhaba,
Nesne derken nelerden bahsettiğinizi açabilirmisiniz. Formda Listview nesnesi mevcut. Ayrıca hatayı bulmanın ( adımlayarak bulma gibi ) başka bir yönremi varmı acaba?

Son düzenleme:
Merhaba,

Forumdaki nesne derken , combobox, textbox, listview gibi elemanlardan söz ediyorum.

Eğer sorun, kullanılan fantastik bir nesne ise şahsi görüşlerim söyledir;

Programcılık veya kod yazımı aslında Bilgisayar Mühendisliği'nin ufak bir bölümünü kapsar, tıpkı Muhasebe deryasının fakültelerde 1-2 dönem verilmesine rağmen bu işi yapanlardan Muhasebe ve vergi konularında sonsuz bilgiye sahip olmaları beklendiği gibi .....

Neyse, fazla uzatmayayım ..... kod yazarken, hele Office programları altında Excel, Word, Outlook .... gibi alt programlarda VBA ile kod yazarken; dikkat edilecek en önemli husus yazılan kodların, başka bir bilgisayarda hem de başka bir Ofiice versiyonu altında çalışabilmesinin garanti edilmesidir.

Bunun için de; öncelikli olarak gösterişli ActiveX objelerinden (nesnelerinden) mümkün mertebe uzak durmaktır. Örneğin; Calender, ProgressBar ve/veya ListView nesneleri gibi....

Çok gerekiyorsa, bunları Office VBA'nin son kullanıcılara sağladığı basit Label, CommanButton gibi nesnelerle kendiniz özgün bir şekilde yaratabilirsiniz. Bunları yapmak, tabii sizin VBA'de kendinizi ne kadar rahat histettiğinize bağlı olarak değişir.

Uzun lafın kısası, fantastik nesnelerden uzak durmakta fayda vardır ....

.

Uzun lafın kısası, fantastik nesnelerden uzak durmakta fayda vardır ....
Haluk Bey ,bende katılıyorum.Kendim bir calender yaptım.Onu kullanıyom.Listview kullanmıyorum.Ayrıca apilerdende uzak duruyorum.

Merhaba;
İlginize çok teşekkür ederim. Programımda Progresbar ve Listview kullandım. ProgresBar 'ı ' kaldırabilirim fakat Listview ' i kaldırırsam programın bütün kullanışlığı gider. Ayrıcada her şeyi baştan yapmam gerekir. Ne yapabilirim, bu konuda, 2003 excel vba da Listview kullanmamda bir problem olmazdı.2007 de neden problem olur.

Öncelikle bir işin erbabı bir öneride bulunuyorsa ona uymak gerekir fikrindeyim.
Bilgim /tecrübem tavsiyede bulunmaya yetmez ama yine de fikrimi belirteyim istedim.

VBA ile aktif ilgilenme sürecim yıl ile ifade edilemeyebilir sanırım.
Birkaç KTF tecrübem oldu, yerleşik işlevlerle ilgili tecrübemi kullanarak VBA kodlamalarında
kendi işlerimi görecek kadar userformlar üzerinde de bir şeyler yapmışlığım var. Özetle VBA konusunda, yolun çok çok başındayım denilebilir.

Listview nesnesi benim kanaatim o ki; çoğu kullanıcının görsellik bakımından tercih ettiği bir nesne
(özellikle ilk avantaj yanlış hatırlamıyorsam, sütun hizalama -metinler sola, sayılar sağa gibi.. avantajı idi.).

Hatırlıyorum, ilk denemelerimde hiç tereddütsüz Listview nesnesi ekliyordum formun içrisine.
Ancak ilk birkaç sorundan sonra doğrudan listbox nesnesini kullanmaya başladım.

Görsellik bakımından (özellikle hizalama konusu için) sorunumu;
yanyana, hizalama türü değişikliği kadar sayıda kenarlıksız listbox ekleyip,
birkaç satırlık kod ile tümünün listindex değerlerini birbirine eşiledikten sonra,
kimini sağa kimini sola yaslama, kimine farklı arka plan/yazıtipi rengi uygulama gibi şeyleri ayarlıyorum.

Listview nesnesini hiç aramıyorum diyebilirim.

Tecrübe eksikliği nedeniyle, avantajlı yanları varsa da bunları bile tam olarak öğrenemeden, tercihimi bu nesneyi kullanmama yönünde netleştirdim diyebilirim.

Konu sahibinin, Listview nesnesini tercih etme sebebi benim gibi görsellik ise, yukarıda belirttiğim şekilde bir'den fazla sayıda yanyana listboxlar ekleyerek,
Listview nesnesini aratmayacak görünümler elde etmeye çalışmasını öneriyorum.

Hele hele takvim için; forumda üzerinde emek harcanmış birçok takvim userformu örneği var,
onlardan birini alıp çalışmanıza dahil edebilirsiniz.
Userformlar arasında veri akışıyla ilgili sorunla karşılaşırsanız
(örneğin takvim userformunda seçilen tarihin, başka bir userformdaki Textbox'a yazdırılması gibi);
başlangıçta, excel sayfasındaki hücreleri geçiş aracı olarak kullanarak bunun üstesinden gelebilirsiniz sanırım.
.

Yakınlarda kendi yazdığım 32/64 bit mimarili Listview ve DateTimePicker yayınlayacağım. Bu sıkıntılar geride kalacak. :biggrin:

.

Merakla ve heyecanla bekliyoruz Zeki Bey. :bravo:​

Necdet Bey, Süleyman'a haber ver de bu konuyu bir istaşare edelim azizim ..... :mrgreen:

.

Evet evet çok önemli bir konu, uzmanım amelem sülümanım kesin kaşınıyordur istişare işini.

Halledelim :)

Tekrar merhaba,

Şimdi hatırladım 2003 ten 2007 sürüme geçince ListView'ü kullanabilmek için MSCOMCTL ve MSCOMCTL2 yi windowsun register'ine eklemek gerekiyordu.

Bence ListView değil ListBox kullanın, ListView 2007 den sonraki sürümlerde zaten kalktı, yeni sürümlerde sıkıntı çekmezsiniz.

Merhaba;
Bilgisayarım 64 bit, Excel 2007 32 bit bu yüzden olabilirmi acaba, Çünkü ProgresBarı kaldırdım, Listview i kaldırdım. Geriye sadece TextBox ve ComboBox , Frame ,Label kadı. Yine kapatmaya çalıştı. Belge Kurtarılıyor uyarısı yine yaptı.Fakat bu sefer dosya kapanmadı tekrar açıldı. Ayrıca Necdet Hocam MSCOMCTL ve MSCOMCTL2 dosyası windowsun register'ine ekli.

Geri