runtime error 2147417848

Seviye tespit sınavında kullanmak üzere buradaki hocaların ve arkadaşların kullandığı kodları uyarlayarak bir çalışma hazırladım. ancak kayıt ekleden kayıtları girdikten sonra runtime hatası veriyor.(runtime error 2147417848). bunu nasıl çözebilirim. bana acilen yardımcı olabilirmisiniz. ayrıca çalışmayla alakalı ne tür geliştirmeler yapılabilir önerilerinizi yazabilirmisiniz. kodlara bakarsanız bu konunun acemisi olduğum anlaşılacaktır hertürlü yardım için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle userform üzerine yerleştirdiğiniz aktif çalışan saati kaldırın. Bunun yerine bir statusbar kullanabilirsiniz. Böyle bir saat uygulaması bir çok hataya ve yavaşlamaya neden olabilir. Ayrıca işlemcinizide çok yorar.

Öncelikle userform üzerine yerleştirdiğiniz aktif çalışan saati kaldırın. Bunun yerine bir statusbar kullanabilirsiniz. Böyle bir saat uygulaması bir çok hataya ve yavaşlamaya neden olabilir. Ayrıca işlemcinizide çok yorar.
teşekkürler levent bey uyarınız için. saati bu şekliyle kaldırdım. statusbar ı nasıl kullanacağımı bilmediğim için saat den vazgeçtim.
userformu kullanıp data sayfasına bilgileri yazdıktan sonra excel in kendi kaydetine bastığım zaman hata veriyor ayrıştırılmış nesne vs gibi birşey çıkıyor, farklı kaydet açılıyor, otomatik kurtarma devreye giriyor. ben bunun önüne bir türlü gecemedim neden olduğunuda anlamadım.

levent bey bu çalışmayla alakalı şöylebir sorunla karşılaşıyorum
kayıt az iken sorun olmuyor ama kayıtlar çoğalınca listboxta ismin üzerine çift tıklayarak bilgileri textboxlara getiriyorum. değişiklik yapıp kaydet dediğimde yeni kayıt oluşturuyor. normalde uyarı vermesi lazım onuda yapmıyor. gidip başka bir satırın üzerinemi yazıyor onuda bilmiyorum.ama bi teslik var yardımcı olursanız sevinirim.