• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Run-time error 91 hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekozzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel Standart 2016 x64 TR
Merhaba arkadaşlar ekte bulunan aynı özellik ve kodlarda 2 dosya mevcut ve ben bunların ikisini de çalıştırmayı denediğimde

101 ile başlayan dosya "düzenlemesi etkinleştirilmiş" ve "içeriği etkinleştirilmiş"
01 ile başlayan dosya "düzenlemesi ve içeriği etkinleştirilmemiş"

durumda iken ekteki hatayı alıyorum.

Anladığım kadarıyla kodlar çakışıyor ve etkin olan dosyanın kodu etkin olmayanda çalışmayı denediği için bu hatayı veriyor.

2 dosyada da düzenleme ve makrolar etkin ise sorunsuz çalışıyor.

Bu hatayı nasıl giderebilirim. Yani kodlar sadece kendi dosyalarında çalışsın diğer dosyalarda sorun çıkarmasın istiyorum.

Z9VOXo.jpg

gOA9r0.jpg

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar?

Arkadaşlar daha basit anlatmak gerekirse;
Makroların etkin olduğu dosya makroların etkinleştirilmemiş olduğu dosyada aynı isimde sayfalar olduğu ve o sayfalarda işlem yapmaya çalıştığı için hata alıyorum.
Çalışan makroların sadece kendi dosyasında işlem yapması için kodları nasıl revize etmeliyim?

Merhaba bu sorun benimde başıma geldi ben direkt olarak dosyanın birindeki makroların adlarını değiştirerek çözdüm veya çalışacak olan makro hangi dosyada ise önce onu Activate etmeyi deneyin belki çözülür ama en kesin çözüm makro adlarını değiştirmek

Merhaba bu sorun benimde başıma geldi ben direkt olarak dosyanın birindeki makroların adlarını değiştirerek çözdüm veya çalışacak olan makro hangi dosyada ise önce onu Activate etmeyi deneyin belki çözülür ama en kesin çözüm makro adlarını değiştirmek

Kenan Bey, şimdilik makroların başlangıcına "On Error Resume Next" yazarak geçtim. Fakat vermiş olduğunuz çözüm önerisini de deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Geri