• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Run-time eror 380

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emsdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Combobox1 ve Combobox2 Aynı form üzerinde kullanılıyor.(Combobox1 Sicil No,Combobox2 İsim Soyisim dir.) Kodlar ise şu şekilde ;

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets("Sendika İzni").Range("d10") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 2) 'İsim Soyisim
Sheets("Sendika İzni").Range("g8") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 5) 'Servis
Sheets("Sendika İzni").Range("c8") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 4) 'Müdürlük
Sheets("Sendika İzni").Range("f13") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 3) 'Sicil No
[COLOR=red]ComboBox2.Value = Sheets("Sendika İzni").Range("d10")[/COLOR]
End Sub
Private Sub ComboBox1_Enter()
Sheets("PERSONEL").Activate
ComboBox1.RowSource = ("C2:C61")
End Sub

Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
Sheets("Sendika İzni").Range("d10") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 2) 'İsim Soyisim
Sheets("Sendika İzni").Range("g8") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 5) 'Servis
Sheets("Sendika İzni").Range("c8") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 4) 'Müdürlük
Sheets("Sendika İzni").Range("f13") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 3) 'Sicil No
[COLOR=red]ComboBox1.Value = Sheets("Sendika İzni").Range("f13")[/COLOR]
End Sub
Private Sub ComboBox2_Enter()
ComboBox2.RowSource = ("B2:B61")
End Sub

Bu kodlar çakışıyor(Kırmızı Olan Kodlardan birini kaldırdığımda kod hata vermiyor.Ama Benim için önemli olan bu iki kodun da yer alması veya aynı mantıkta başka bir kodun) yapmak istedeğim şeyde koddaki gibi (İsim seçilince sicil no gelsin,sicil no seçilince isim gelsin ve combobox cahange olayı ile olsun bu olay. Üçüncü bir obje kullanarak bu problemi çözebilirim ama kullanmadan nasıl çözülebilir öğrenmek istiyorum.) Değerli üstadlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayın emsdmr,
Sorunuza dosya eklemezseniz kimse cevap vermek için uğraşmayabilir çünkü takdir edersiniz ki forumdaki her arkadaş boş vakit bulduğu an cevap vermeye çalışıyor.Ekli dosya olmazsa,kısacık boş vaktinde sizin verileriniz doğrultusunda yeniden bir dosya oluşturması gerekir.Yeniden Userform,üstüne combobox,sonra veri sayfalarındaki girdiler felan,kimse uğraşmayabilir.Lütfen sorularınıza örnek dosya ekleyin.
Ben bir şekilde fırsat buldum ve dediğiniz şekilde bir dosya oluşturdum fakat sorun yaşamadım.Siz sorun yaşadığınız şeilde örnek bir dosya ekleyin,sorun nerede bakalım.

Merhaba ;
Haklısınız sayın bedersu ben kodlara bakılarak çözülebilecek bir kavram hatası olduğunu düşündüğüm için örnek dosya eklememiştim fakat örnek dosya hazırlarken farkettim ki koddaki hata sadece birebir örnek dosyada bulunuyor. Bu yüzden birebir aynı dosyanın örneğini ekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba

Bende hata vermedi.
sicili seçersemiz ad soyad.
ad soyad'ı seçerseniz sicil no geliyor.

Merhaba

Bende var olan kodların hepsini örnek dosyada ekledim fakat bende konu başlığındaki hatayı veriyor ( Run-time eror 380 ) hata olarakda ComboBox1.Value = Sheets("Sendika İzni").Range("f13") satırını gösteriyor neden olabileceği hakkında fikriniz varmı acaba?

Sayın Emsdmr,
Örnek dosyanızı inceledim.Bende de hata vermedi fakat Müdür veya Vekili kısmı seçildikten sonra tekrar sicil ya da isim seçilince işlem yapmıyor.Bunu engellemek için de her iki Combobox_Change olayının ilk satırına aşağıdaki satırı yazdım:

Kod:

Sayın bedersu ,
İlginize teşekkürler gözümden kaçan bir ayrıntı olmuş anlaşılan tekrar gözden geçirip sonuçla ilgili bir cevap daha yazarım saygılarımla.

Geri