Combobox1 ve Combobox2 Aynı form üzerinde kullanılıyor.(Combobox1 Sicil No,Combobox2 İsim Soyisim dir.) Kodlar ise şu şekilde ;
Bu kodlar çakışıyor(Kırmızı Olan Kodlardan birini kaldırdığımda kod hata vermiyor.Ama Benim için önemli olan bu iki kodun da yer alması veya aynı mantıkta başka bir kodun) yapmak istedeğim şeyde koddaki gibi (İsim seçilince sicil no gelsin,sicil no seçilince isim gelsin ve combobox cahange olayı ile olsun bu olay. Üçüncü bir obje kullanarak bu problemi çözebilirim ama kullanmadan nasıl çözülebilir öğrenmek istiyorum.) Değerli üstadlara teşekkür ederim.
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Sheets("Sendika İzni").Range("d10") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 2) 'İsim Soyisim
Sheets("Sendika İzni").Range("g8") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 5) 'Servis
Sheets("Sendika İzni").Range("c8") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 4) 'Müdürlük
Sheets("Sendika İzni").Range("f13") = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 3) 'Sicil No
[COLOR=red]ComboBox2.Value = Sheets("Sendika İzni").Range("d10")[/COLOR]
End Sub
Private Sub ComboBox1_Enter()
Sheets("PERSONEL").Activate
ComboBox1.RowSource = ("C2:C61")
End Sub
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
Sheets("Sendika İzni").Range("d10") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 2) 'İsim Soyisim
Sheets("Sendika İzni").Range("g8") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 5) 'Servis
Sheets("Sendika İzni").Range("c8") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 4) 'Müdürlük
Sheets("Sendika İzni").Range("f13") = Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 3) 'Sicil No
[COLOR=red]ComboBox1.Value = Sheets("Sendika İzni").Range("f13")[/COLOR]
End Sub
Private Sub ComboBox2_Enter()
Sheets("PERSONEL").Activate
ComboBox2.RowSource = ("B2:B61")
End Sub
Bu kodlar çakışıyor(Kırmızı Olan Kodlardan birini kaldırdığımda kod hata vermiyor.Ama Benim için önemli olan bu iki kodun da yer alması veya aynı mantıkta başka bir kodun) yapmak istedeğim şeyde koddaki gibi (İsim seçilince sicil no gelsin,sicil no seçilince isim gelsin ve combobox cahange olayı ile olsun bu olay. Üçüncü bir obje kullanarak bu problemi çözebilirim ama kullanmadan nasıl çözülebilir öğrenmek istiyorum.) Değerli üstadlara teşekkür ederim.
Son düzenleme: