• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rezervasyon programı: 2 makro 1 hesaplama sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007.12.0.4518.1014
1.Makro : Girilecek iki tarih arasında c20 hücresi altında süzme yapıp rapor sayfasına aktaracak
2.Makro : Girilen tarihe göre c20 hücresi altında süzme yapıp kişi sayısı kadar aynı isimde olanları tahmini yerleşim sayfasına aktaracak

Hesaplama sorunu: REZ.İŞLEM sayfasında c3 hücresine tarih girildiğinde G ve J sütunlarında ilgili hücrelerden sonraki rezervasyonlara göre 30 günlük dolu/boş yatak durumunu görülecek.
Hesaplayıp formüle edemediğim durum şu: 15.12.2015 tarihinde toplam 22 kişi gelecek ama bunlar sonraki günlerde de kalacak.
Bu durumda benin formülüme göre sonraki günlerde onların sayıları hesaplanmıyor.
İstediğim hesaplama şu olacak: C3'e tarih girildiğinde kalınacak diğer günlere de kişi sayısını ilave edilecek. Örnek dosyaya bakıp yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Benim kafam durdu artık.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.
Makro ile çözüm arıyorsunuz ama; sorularınızdan bir tanesine ilişkin olarak aşağıdaki
şekilde işlem yaparak FORMÜL yöntemiyle sonuç alabilirsiniz.

Öncelikle arama/sayma formüllerinde tüm sütunu kullanmamanızı önermeliyim.

Bunun yerine dolu satır tespitini tek bir formül (BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY işleviyle olabilir) ile yapıp bunu ad tanımlamada
kullanmanızda yarar var.Böylece tüm sütun yerine sadece dolu satırlarda arama/sayma
yapmış olursunuz. Bu da formüllerin belgenizi yavaşlatmasını bir nebze olsun azaltacaktır.

Bunun için FORMÜLLER menüsünde AD TANIMLAMA kısmını açıp AD TANIMLAMA menüsüne tıklayın ve
sonsatır şeklinde AD vererek
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($C$21:$C$1048576)+20 formülünü
alt tarafa yapıştırın.

Ardından H2 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirerek ilgili hücrelere kopyalayın.
.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("C21:C"&[B][COLOR="Blue"]sonsatır[/COLOR][/B])+0<=G2)*(DOLAYLI("F21:F"&[B][COLOR="Blue"]sonsatır[/COLOR][/B])+0>=G2)*(DOLAYLI("E21:E"&[B][COLOR="Blue"]sonsatır[/COLOR][/B])))

Hoş buldum Ömer Bey. Önerileriniz için teşekkür ederim. Başlıkta 1 hesaplama sorunu yerine 1 formül sorunu desem daha makul bir anlatım olurmuş haklısınız. Önerdiğiniz formül hesaplama sorunumu çözüyor. Gerekli düzenlemeleri yaptım, kaydet makrosu çalıştırıldığında yavaşlama söz konusu ama çok önemli değil. Teşekkür ediyor ve ihtiyacım olan makrolar için de çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Belgenize şu an bakmam mümkün değil, başka üyeler de ilgilenecektir mutlaka.

Ama sıkıntılı gördüğüm durum şudur (yeni belgenize bakmadım), verilerin yazıldığı sayfa ile raporlandığı sayfanın aynı sayfa olması ileriki aşamalarda sorun çıkartabilir, bence en iyisi verilerin depolandığı (alt taraftaki kısım) alan ile sayma, filtreleme gibi işlemler için (üst taraftaki renklendirdiğiniz kısım) başka sayfayı kullanmanızı önermem lazım.
Sağlıcakla.

Teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde bir düzenleme yapmaya çalışayım.

Geri