• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rezervasyon listesindeki boş oda sayılarını tarihe göre listeleme

çok teşekkürler fakat benim yapmak istediğim çalışma kitabı içinde boş odalar adındaki sayfaya boş oda sayılarını yazdırmak 1 ve 2. tarih aralığını girerek bunun içinde zannediyorum bir makro gerekiyor

çok teşekkürler fakat benim yapmak istediğim çalışma kitabı içinde boş odalar adındaki sayfaya boş oda sayılarını yazdırmak 1 ve 2. tarih aralığını girerek bunun içinde zannediyorum bir makro gerekiyor

Boş odaları diğer sayfada gösterdim.
İkinci isteğin de mümkün. Ancak bunun için aynı türdeki odaların alt alta gelecek şekilde sıralanmış olması gerekir. Dediğim şekilde sıralarsanız, benzer şekilde onu da yapabilirsiniz veya yapmazsanız dosyayı buraya ekleyin, yaparım ben.

http://dosya.co/mbjap83md9c6/örnek.xlsx.html

merhabalar saolun bana vakit ayırdığınız için.İstediğimi galiba anlatamadım ben boş oadalar sayfasında 1. tarih ve 2. tarih adındaki 2 sütun ayırmıştım .Makro ile tarihleri yazdırabiliyorum
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If IsDate(Range("A2")) = False Or IsDate(Range("B2")) = False Or Intersect(Target, [B2]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Not [B2] > [A2] Then
        MsgBox "Son tarih İlk Tarihten Küçük....", vbCritical, "Hatalı Durum"
        Exit Sub
    End If

Application.EnableEvents = False

Dim i As Integer
    Range("D1", Cells(2, Columns.Count)).ClearContents

For i = 0 To Range("B2") - Range("A2")
        Cells(1, i + 4) = [A2] + i
    Next i

Application.EnableEvents = True

End Sub

Yapamaya çalıştığım şey tarihler listelendikten sonra rezervasyonlar dosyasındaki tarihlerle karşılaştırılıp kaç oda boş olduğunu ilgili tarihin altına yazması

Merhaba, Söz konusu çalışmanız ve sorununuz dikkatimi çekti, gönderdiğiniz dosyayı incelediğimde ise Raporlamaya çalıştığınız çizelgenin verilerinin başka dosyadan temin edilerek işlenmesi ve anlık bilgiye ulaşmaya çalıştığınızı gözlemledim.

Öncelikle sormak istediğim Verileri çektiğiniz dosyada nasıl bir tablolama mevcut? (gelişi güzel bir çizelge mi yoksa veri çekip işleyebileceğimiz nitelikte bir kaynak mı)

İkinci olarak da Özet tablo / Pivot ve basit formüllerle de ulaşmaya çalıştığınız raporlamayı ekrana yansıtabilirsiniz düşüncesindeyim. Bunun için tabloya 1-2 ufak dokunuş yapılması gerekebilir.

Kaynak dosya için bir örnek gönderebilirseniz çözüm için yardımcı olmaya çalışabilirim.

İyi çalışmalar.

Anlatabilmek ve anlayabilmek mühim tabi.
Şimdi ben şöyle bir soru sorayım:

Herhangi bir tarihte toplam kaç boş oda var?
Herhangi bir tarihte kaç tek kişilik oda var?
Herhangi bir tarihte kaç çift kişilik oda var? vs.

İstediğiniz tam olarak bunlar değil ise, daha açık ve uzun bir şekilde anlatmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Anlatabilmek ve anlayabilmek mühim tabi.
Şimdi ben şöyle bir soru sorayım:

Herhangi bir tarihte toplam kaç boş oda var?
Herhangi bir tarihte kaç tek kişilik oda var?
Herhangi bir tarihte kaç çift kişilik oda var? vs.

İstediğiniz tam olarak bunlar değil ise, daha açık ve uzun bir şekilde anlatmanız gerekiyor.

örnek dosyada zaten odalar gözükmekte. Toplam 20 oda var her tarih için geçerli bu.13 DBL oda 7 TRP oda var .Örnek dosyada hangi numaranın dbl yada trp olduğu yazıyor

normalde rezervasyonlar sayfasında hangi oda boş onu görebiliyorum bir userformla dosyamı yeniden ekledim ve üstüne gerekli bilgileri yazdım.
Tekrar teşekkürler
http://picpaste.com/AdsAe_z-h0XVygG9.jpg

Dosyanın son hali
http://s3.dosya.tc/server12/z9xegj/REZERVASYONLAR1_-_Kopya.rar.html

Merhaba, Söz konusu çalışmanız ve sorununuz dikkatimi çekti, gönderdiğiniz dosyayı incelediğimde ise Raporlamaya çalıştığınız çizelgenin verilerinin başka dosyadan temin edilerek işlenmesi ve anlık bilgiye ulaşmaya çalıştığınızı gözlemledim.

Öncelikle sormak istediğim Verileri çektiğiniz dosyada nasıl bir tablolama mevcut? (gelişi güzel bir çizelge mi yoksa veri çekip işleyebileceğimiz nitelikte bir kaynak mı)

İkinci olarak da Özet tablo / Pivot ve basit formüllerle de ulaşmaya çalıştığınız raporlamayı ekrana yansıtabilirsiniz düşüncesindeyim. Bunun için tabloya 1-2 ufak dokunuş yapılması gerekebilir.

Kaynak dosya için bir örnek gönderebilirseniz çözüm için yardımcı olmaya çalışabilirim.

İyi çalışmalar.

8. mesajımdaki örnek dosyaya bakarsanız içinde gerekli açıklamaları yaptım
ilginiz için çok teşekkürler

örnek dosyada zaten odalar gözükmekte. Toplam 20 oda var her tarih için geçerli bu.13 DBL oda 7 TRP oda var .Örnek dosyada hangi numaranın dbl yada trp olduğu yazıyor

normalde rezervasyonlar sayfasında hangi oda boş onu görebiliyorum bir userformla dosyamı yeniden ekledim ve üstüne gerekli bilgileri yazdım.
Tekrar teşekkürler
http://picpaste.com/AdsAe_z-h0XVygG9.jpg

Dosyanın son hali
http://s3.dosya.tc/server12/z9xegj/REZERVASYONLAR1_-_Kopya.rar.html

Ne demek istediğinizi şimdi anladım.
Ama maalesef henüz istediğinizi yapacak kadar hakim değilim excele.

En azından ne istediğiniz tam anlaşıldı; bu da yardımcı olacak arkadaşların işini kolaylaştırır.

İyi geceler.

Ne demek istediğinizi şimdi anladım.
Ama maalesef henüz istediğinizi yapacak kadar hakim değilim excele.

En azından ne istediğiniz tam anlaşıldı; bu da yardımcı olacak arkadaşların işini kolaylaştırır.

İyi geceler.

Saolun yardımlarınızı bekliyorum

Geri