• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rezervasyon çalışması için yardım ediniz...

Fidelio falan yokmu hotelde?

Arkadaşım inanılmaz yogunum..Ben sana istedigin dosyanın aynı özelligini taşıyan bir file yüklüyorum..Buradan sen yürürsün zaten...

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Sayın dEdE Mükemmelsiniz, çok teşekkür ederim, size ne kadar tşk etsem az olur. bu iyiliğinizi unutmayacağım. fazlasıyla işimi görecek çok sağolun.

dEdE bir şey sormak istiyorum işaretlme rengini değiştirmek istiyorum 'kırmızı' nerden değiştireceğim?

Sub Boya()
Application.ScreenUpdating = False
Set Aranan = Sheets("ODALAR_TABLOSU").Range("C1:BN1").Find(Oda, , xlValues, xlWhole)
If Not Aranan Is Nothing Then
kolon = Col(Aranan.Column)
For i = 2 To 366
If Sheets("ODALAR_TABLOSU").Cells(i, 2).Value = ilk Then isatır = i
If Sheets("ODALAR_TABLOSU").Cells(i, 2).Value = Son Then ssatır = i
Next
End If
Sheets("ODALAR_TABLOSU").Select
Sheets("ODALAR_TABLOSU").Range(kolon & isatır & ":" & kolon & ssatır - 1).Interior.ColorIndex = 36
Sheets("REZERVASYON_LİSTESİ").Select
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox ilk & " " & Son & " arası işaretlendi."
End Sub

Function Col(ColumnNumber As Integer) As String
If ColumnNumber > 26 Then
Col = Chr(Int((ColumnNumber - 1) / 26) + 64) & Chr(((ColumnNumber - 1) Mod 26) + 65)
Else
Col = Chr(ColumnNumber + 64)
End If
End Function

Sitenin varlığı ve aracılığı sayesinde istediğim dosya site üyesi dEdE tarafından düzenlendi, site kurucularına ve yöneticilerine ayrı teşekkür borçluyum.
Teşekkürler arkadaşlar...

Merhaba,
...işaretlme rengini değiştirmek istiyorum 'kırmızı' nerden değiştireceğim...
Aşağıdaki satırdaki 36 sayısını 3 olarak değiştirmeniz yeterlidir.
Kod:
Sheets("ODALAR_TABLOSU").Range(kolon & isatır & ":" & kolon & ssatır - 1).Interior.ColorIndex = 36
Kullanabileceğiniz renkleri ve renk numaralarını aşağıdaki kodlarla görebilirsiniz. (Boş bir dosyada deneyiniz.)
Kod:
Sub renk()
    For i = 1 To 56
        Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = i
        Cells(i, 2).Value = i
    Next
End Sub

userform, makro kod vs. istemiyorum... diyip sonra dede tarafından( yanlış anlamayın sayın dede adlı üye ellerinize saglık) makro ile yapılması ve bununda tarafınızdan istedigim şey yapıldı demek açıkcası garibime gitti... Formülle istediniz ama makro ile istediginiz yapıldı...Şaşırttınız beni

Trilenium merhaba,

makro kod filan istemiyorumdan kastım... kod macro yazılımı formüle göre daha zor olacağı düşüncesinde olmamdı :(

Benim hazırladığım dosya üzerine senin gönderdiğin formüllü dosyayı aktarmam çok zordu...
DeDe beni hiç uğraştırmadan hazırlamış tşk ederim ikinizede...

Üstadlardan yardım isteği....

Arkadaşlar Rezervasyon çalışmamda bir isteğim var dosyaya göz atabilir misiniz...

Dosya içinde yardım açıklamamı yaptım teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri