• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resmi Tatil Günleri Koşullu Biçimlendirme (Makrosuz)

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 Tr / En
Arkadaşlar konuyu arattım ama makro kullanmadan yapılanı bulamadım. Banada makrosuz lazım zaten. Ben haftasonlarını ve resmi tatil günlerini renklendirme yapmak istiyorum. Haftasonu (Pazar) gününü yaptım fakat tatilleri yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

NOT : Resmi tatiller Veri sayfasında hazır olarak var. "Tatiller" olarak adlandırılmış şekilde!
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Koşullu biçilendirmede kullandığınız formülü aşağıdaki ile değiştirin.
Sanırım istediğiniz bu.
Kod:
=YADA(EĞERSAY(Tatiller;$B4)>0;HAFTANINGÜNÜ($B4;2)=7)

Merhaba.
Koşullu biçilendirmede kullandığınız formülü aşağıdaki ile değiştirin.
Sanırım istediğiniz bu.
Kod:
=YADA(EĞERSAY(Tatiller;$B4)>0;HAFTANINGÜNÜ($B4;2)=7)

Hocam teşekkür ederim istediğim buydu Emeğinize sağlık

Merhaba.

Bende C ve E sütunlarında veri doğrulama ile yaptığım listem var. Benim yapmaya çalıştığım şey veri doğrulamanın olduğu E sütununda bir koşullu biçimlendirme yapmak. Bunun için biçimlendirilecek hücreler için formül kullan seçeneğini kullanıp; { EĞER C6 "R.T." VEYA "H.T." VE E6 "GELMEDİ" ise } koşullarını formüle dönüştürmek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba.

Bende C ve E sütunlarında veri doğrulama ile yaptığım listem var. Benim yapmaya çalıştığım şey veri doğrulamanın olduğu E sütununda bir koşullu biçimlendirme yapmak. Bunun için biçimlendirilecek hücreler için formül kullan seçeneğini kullanıp; { EĞER C6 "R.T." VEYA "H.T." VE E6 "GELMEDİ" ise } koşullarını formüle dönüştürmek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba.
E sütununda verilerin 2'nci satırdan başladığını varsayarsak (1'inci satırın başlık satırı olduğunu düşündüm,
başlık satırı sayınız daha fazla ve biçimlendirilecek veriler daha alt satırlardan başlıyorsa
formüldeki satır numarasını ona göre düzeltmeyi unutmayın
)
E2 hücresinden listenin sonuna kadar E sütunundaki veriler seçiliyken
KOŞULLU BİÇİLENDİR -> FORMÜL KULLAN kısmına aşağıdaki formülü uyulayıp renk belirleyerek işlemi tamamlayın.
Kod:
=YADA($C[B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B]="R.T.";$E[B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B]="H.T.";$E[B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B]="GELMEDİ")

Geri