• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resmi boyutlandırma

yalovam77

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 / Türkçe
Merhaba üsdatlarım

siteden aldığım kodu kendi belgeme uyguladım ancak yapamadığım iki şey konusunda sizden yardım rica ediyorum.Belge liste halinde belki 500 isim olacak

1- Belgede c sütununda sicili yazdığımda d sutununa resim geliyor ancak gelen resim otomatik olarak d sütunundaki hücrenin boyutunu alsın istiyorum

2- İhtiyaç olduğunda resmin üzerine tıkladığımda resim büyüsün baktıktan sonra resme tıkladığımda eski haline dönsün istiyorum( bu konuda bulduğum makroyu ekledim ama hiç çalıştıramadım)

ilginize şimdiden teşekkür ederim.selamlar

Ekli dosyalar

Resim Boyutlandırma

Üsdatlarım
yukarıda yazdığım konuyu araştırırken 09.09.2012 tarihinde usta07 üsdadın yazdığı kodu gördüm ve o çok daha süper eğer yardım ederseniz harika bir iş olacak ben o kodu ve konuyu aşağıya kopyaladım ektede uygulamak istediğim dosyayı gönderiyorum (ofis2010 kullanıyorum) ilginize şimdiden çok teşekkür ederim

volkankoyuncu tarafından gönderildi
Bir hücreye gizli resim eklemek istiyorum ve ayrıca o hücrede bir stok kodu var stok kodunun üzerine gelince resim çıksın...böyle birşey yapılabiliyor mu ?
Usta007 tarafından 09.09.2012 de gönderildi
Konu ile ilgili Çok sayıda örnek var. Özellikle Sayın Halit Özdemir'in işinizi görecek bir kodu aşağıdadır. Stok kodlarınız b sutunda 3. satırdan itibaren yazılı , resimleriniz de dosyanız ile aynı yerde Resimler isimli klasörün içinde varsayımı ile.. iyi çalışmalar.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Columns("b").ClearComments
If Intersect(Target, [b3:b4500]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = "" Then Exit Sub
dosyaadi = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Target.Value & ".jpg"
With Cells(Target.Row, "b")
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(dosyaadi) = True Then
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture dosyaadi
Selection.Height = 250 'yukseklik
Selection.Width = 200 'genişlik
Target.Select
Else
.Comment.Visible = False
End If
End With
End Sub

Ekli dosyalar

Resim Boyutlandırma

Merhaba değerli üadatlarım

yukarıda bahettiğim konuda araştırdım çözüm üretemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
ekte gönderdiğim dosyada resim kalsörü C: de olunca sayfa 1 de a sütununda hücreye resim adını yazdığımda b sütununda resim geliyor şimdi yapmak istediğim, istediğim zaman b sütununda bulunan resmin üstüne tıkladığımda resim büyüyecek tekrar resmin üstüne tıkladığımda resim eski haline gelecek lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri