• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resimler Klasörünü butona atamak

Malum yıl sonu yaklaştı,Kurumda çalışan personelin resimlerini resimler klasörüne yükledik.(Artık vesikalık resim, yapıştırıcı makas vs. ile uğraşmak istemiyoruz) Bu resimleri SİCİL RAPORLARINA yapıştırmamız gerekiyor. Her seferinde Ekle/Resim/Dosyadan diyerek ekleme yerine bir butona basarak resimler dosyasına açık ekleyecek kodu yazıp çalıştırmak istiyorum.

Malum yıl sonu yaklaştı,Kurumda çalışan personelin resimlerini resimler klasörüne yükledik.(Artık vesikalık resim, yapıştırıcı makas vs. ile uğraşmak istemiyoruz) Bu resimleri SİCİL RAPORLARINA yapıştırmamız gerekiyor. Her seferinde Ekle/Resim/Dosyadan diyerek ekleme yerine bir butona basarak resimler dosyasına açık ekleyecek kodu yazıp çalıştırmak istiyorum.

aşağıdaki linke bir bakarmızınız

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=58958http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=58958

Benim istediğim sadece butona tıkladığımda resimler klasörü açılsın.

aşağıdaki kod dosyanın hemen yanında Resimler klasörü varsa açar yoksa kendisi oluşturur ve açar

Kod:
Private Declare Function WinExec Lib "kernel32" (ByVal lpCmdLine As String, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Sub WinExplorer()
AD = ThisWorkbook.Path & "\Resimler"
On Error Resume Next
If Dir(AD) = "" Then MkDir AD
WinExec "Explorer.exe " & AD, 1
End Sub

o zaman ya kullandığın dasyayı belgelerimin içine alacaksın yada
AD = ThisWorkbook.Path & "\Resimler"

burayı kendine göre düzenliyeceksin

her bilgi sayarda burası farklı olur
benim bilgisayarımda resimler klasörü böyle
AD="C:\Documents and Settings\admin\Belgelerim\Resimlerim"

Benim bilgisayarda ise: C:\Documents and Settings\meb\Belgelerim\Resimlerim
bu şekilde fakat nedense makro çalışmıyor ve de resimler dosyasını açmıyor.

Benim bilgisayarda ise: C:\Documents and Settings\meb\Belgelerim\Resimlerim
bu şekilde fakat nedense makro çalışmıyor ve de resimler dosyasını açmıyor.

bu kodu denermisiniz. ancak burada ne varsa hepsini kopyalayın

Kod:
Private Declare Function WinExec Lib "kernel32" (ByVal lpCmdLine As String, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Sub WinExplorer()
AD = "C:\Documents and Settings\meb\Belgelerim\Resimlerim"
On Error Resume Next
If Dir(AD) = "" Then MkDir AD
WinExec "Explorer.exe " & AD, 1
End Sub

Sayın Halit3 denedim resimlerim dosyası açılıyor, fakat klasörün açılması yetmiyor bu sefer resmi ekleyemiyorum. Resim ekleyebilmek için;

Ekle/Resim/Dosyadan komutlarını karşılayacak düzenleme yapmak gerekiyor.

Sayın Halit3 denedim resimlerim dosyası açılıyor, fakat klasörün açılması yetmiyor bu sefer resmi ekleyemiyorum. Resim ekleyebilmek için;

Ekle/Resim/Dosyadan komutlarını karşılayacak düzenleme yapmak gerekiyor.

örnek dosya ekleyin bakalım

Teşekkürler Buldum aradığım ;
Application.Dialogs(xlDialogInsertPicture).Show
imiş.

Arkadaşlar, Saygı ve sevgiler,
Sizlerden bir yardım bekliyorum.
Ben basit bir şekilde dosy sırtı hazırlayacağım ama bir türlü resim getiremedim. örnekleri okudum ama bir türlü yerleşmedi.
belgelerim altında personel resimler klasörü var. dokum sayfasına makroyu çalıştırdığımda listeden bilgileri alıyor ama resimleri bir türlü getirtemedim. ekte çalışma sayfalarını gönderiyorum. yardımcı olabilirseniz. diğer çalışmalrıma da çok yararlı olacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar, Saygı ve sevgiler,
Sizlerden bir yardım bekliyorum.
Ben basit bir şekilde dosy sırtı hazırlayacağım ama bir türlü resim getiremedim. örnekleri okudum ama bir türlü yerleşmedi.
belgelerim altında personel resimler klasörü var. dokum sayfasına makroyu çalıştırdığımda listeden bilgileri alıyor ama resimleri bir türlü getirtemedim. ekte çalışma sayfalarını gönderiyorum. yardımcı olabilirseniz. diğer çalışmalrıma da çok yararlı olacak.

yeni konu açsaydınız sizin için daha iyi olurdu
ben bu siteden evvelce bir çalışma dosyası almıştım hamgi arkadaş yaptı hatırlıyamıyorum o arkadaşada teşekkürler ediyorum bu dasyayı örnek olarak gönderiyorum kendinize uyarlıya bilirsiniz resimler klasörüne kişilerin resimlerini koyunuz

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. tam istediğim gibi değil ama uyarlamaya çalışacağım bakalım.

Geri