• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resime Dönüştürsün Ama Yazılar Kopyalanamasın

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Excel dosyamın içindeki bazı sayfaların Print alanını yine Excelin içinde resme çeviriyorum. Sonra PDF yapıyorum. Ama PDF dosyanın içindeki veriler mouse ile taranıp kopyalanabiliyor. Sadece resim gibi olmasını yani yazıların seçilememesini nasıl sağlayabilirim ?

Her bir dosya yaklaşık 10 sayfa ve hepsinin tek dosyada olması gerektiği için el ile jpg yapmak işi çok uzatıyor.

Selâmlar,

Resme çevirirken biçimini Bit Eşlem yaparsanız istediğiniz olacaktır.

Murat Osma üstadım, ilginize teşekkür ediyorum. "Bit Eşlem" i VBA kodunda nasıl tanımlayabilirim !

Haluk üstadım, aşağıdaki satırda KOD takıldı !

ActiveSheet.PasteSpecial Format:="Bitmap"

Takiliyor derken, ne hata mesaji verdi?
Belki isletim sisteminiz TR'dir, ondan olabilir.

Bir de; koddaki "Bitmap" kismi yerine

xlbitmap

yazarak deneyin (tirnak isaretlerini koymadan).
Su anda bilgisayarim olmadigi icin deneme sansim yok.

Murat Osma üstadım, ilginize teşekkür ediyorum. "Bit Eşlem" i VBA kodunda nasıl tanımlayabilirim !

Haluk Bey'in müsadesiyle..

Okan Bey, sizin için bir gif resim hazırladım.
Öncelikle izleyiniz. Sonrasında, yapılan işlemleri Makro Kaydet ile yaparsanız, siz de kolayca tüm işlemlere ait gerekli kodlara ulaşabilirsiniz.

Selâmlar, saygılar

ezgif-1-bfe5066b9c.gif

Haluk Bey'in müsadesiyle..

Rica ederim Murat Bey. GIF açıklamanız da güzelmiş :)

Serdar Bey;
Hata verdiğini söylediğiniz satırı aşağıdaki ile değiştirip, dener misiniz?

Kod:
[COLOR=Red][SIZE=2][FONT=Trebuchet MS] ActiveSheet.PasteSpecial , xlBitmap[/FONT][/SIZE][/COLOR]

.

Haluk üstadım ilginize çok teşekkür ediyorum. Size zahmet verdim, kod şimdi çalıştı. Ancak şöyle bir durum oluyor.
Mesajın altında ilgili alanın resmini (alandaki verilerin bulunduğu gibi) gösteriyor ama kaydettiği yerdeki Temp dosyayı açınca için boş, beyaz olarak gözüküyor.

Son düzenleme:
Murat Osma üstadım çok teşekkürler. Sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Allah sizlerden razı olsun. İşinizi gücünüz rast gitsin. Sağlıcakla kalın.

Ancak şöyle bir durum oluyor.
Mesajın altında ilgili alanın resmini (alandaki verilerin bulunduğu gibi) gösteriyor ama kaydettiği yerdeki Temp dosyayı açınca için boş, beyaz olarak gözüküyor.

Bahsettiğiniz hangi mesaj ? Anlamadım .....

Siz oluşturulan GIF dosyasını göremiyormusunuz hiç bir yerde? Olmazsa, GIF uzantılarını PNG veya JPG yapıp deneyin.

.

Haluk üstadım ilginize çok teşekkür ediyorum. Size zahmet verdim, kod şimdi çalıştı. Ancak şöyle bir durum oluyor.

Merhaba,
Koddaki aşağıdaki satırı tek tırnak ile saf dışı bırakınca boş kayıt sorunu gidiyor. Yaklaşık üst üste 12 gif yaptım oldu.
Ama sonradan sorun çıkartırmı bilmiyorum.
Kod:
[COLOR="Red"]' [/COLOR] Set objPict = Nothing

Sayın Haluk ilginize çok teşekkür ediyorum. dediğinz şekilde deneyeceğim. Bir konuda daha yardımcı olabilir misiniz acaba !
Excel sayfası içinde bulunan bir resmi seçilip VBA kodu ile JPG dosyası olarak (farzedelim Masaüstü klasörüne) nasıl kaydedilebilir !

Merhaba,
Koddaki aşağıdaki satırı tek tırnak ile saf dışı bırakınca boş kayıt sorunu gidiyor. Yaklaşık üst üste 12 gif yaptım oldu.
Ama sonradan sorun çıkartırmı bilmiyorum.
Kod:
[COLOR="Red"]' [/COLOR] Set objPict = Nothing

erkn1903 teşekkür ediyorum. bu şekilde denetim ama maalesef yine boş kaydediyor. Sanırım benim PC de bir ayar var. Acaba hangi ayarı düzeltmek lazım.

erkn1903 teşekkür ediyorum. bu şekilde denetim ama maalesef yine boş kaydediyor. Sanırım benim PC de bir ayar var. Acaba hangi ayarı düzeltmek lazım.

merhaba,
yine baktım, üst üste bu sefer tam 20 resim oluşturdum ve bu şekilde hiç boş geçmedi. Malesef başka ayarı varmıdır bilmiyorum.
Kolay gelsin

Alternatif;

@Haluk un verdiği kod ile aynı işemi yapıyor. Farklı olarak pdf olarak kaydediyor.
Sizdeki kod aynı mıdır bilemiyorum. Deneyiniz.

Kod:
Sub Export()
 Dim oWs As Worksheet
 Dim oRng As Range
 Dim oChrtO As ChartObject
 Dim lWidth As Long, lHeight As Long

Set oWs = ActiveSheet
 Set oRng = oWs.Range("A1:M15")

Fnm = "C:\deneme\Test.pdf"

oRng.CopyPicture xlScreen, xlBitmap
 lWidth = oRng.Width
 lHeight = oRng.Height
 Set oChrtO = oWs.ChartObjects.Add(Left:=0, Top:=0, Width:=lWidth, Height:=lHeight)
 oChrtO.Activate
 With oChrtO.Chart
  .Paste
  .ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=Fnm
 End With
 oChrtO.Delete
End Sub

Geri