• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resim yerleştirme problemi

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Değerli Üstadlarım ve Form Arkadaşları,

Yapmış olduğum çok basit bir örneğim var. Bu örneğimde yapmaya çalıştığım olay ListView da bulunan verinin üstüne çift tıkladığımda diğer formu açıyor ve gerekli bilgilerin detayları çıkıyor. Buraya kadar bir problemim yok - problem sadece image kısmında; orayada herhangi bir yerden dosyadan o veri ile ilgili resminde gösterilmesini istiyorum. Formdaki örneklere baktım ama bir türlü işin içinden çıkamadım.

Umarım anlatabilmişimdir....

Şimdiden ellerinize sağlık.

Ekli dosyalar

Değerli Üstadlarım ve Form Arkadaşları,

Yapmış olduğum çok basit bir örneğim var. Bu örneğimde yapmaya çalıştığım olay ListView da bulunan verinin üstüne çift tıkladığımda diğer formu açıyor ve gerekli bilgilerin detayları çıkıyor. Buraya kadar bir problemim yok - problem sadece image kısmında; orayada herhangi bir yerden dosyadan o veri ile ilgili resminde gösterilmesini istiyorum. Formdaki örneklere baktım ama bir türlü işin içinden çıkamadım.

Umarım anlatabilmişimdir....

Şimdiden ellerinize sağlık.

H sutünundaki hücre isimleri ile resimler klasöründeki resimlerin adları birebir aynı olmalı

örnek:
H2 hücresinde yazılı bu olsun (HP-C7115A1)
resimler klasöründe bu isimli bir dosya olması lazım.

kod:
Kod:
Private Sub ListView1_DblClick()
YazıcıArızaTanımFormuBulma.Hide
On Error Resume Next
If YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems.Count > 0 Then
x = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.SelectedItem.Index
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Label11 = x + 1
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox1.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox2.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(1).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox3.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(2).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox4.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(3).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox5.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(4).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox6.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(5).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox7.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(6).Text
Dim Uzanti(3)
Uzanti(1) = "bmp": Uzanti(2) = "jpg": Uzanti(3) = "gif"
Klasör = ThisWorkbook.Path & "\resimler\"
isim = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(7).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Image1.Picture = LoadPicture(None)
For i = 1 To 3
resimyükle = Klasör & isim & "." & Uzanti(Val(i))
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(resimyükle)
If a = True Then
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Image1.Picture = LoadPicture(resimyükle)
Else
End If
Next i
End If
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Show 0
End Sub

Teşekkürler.....

H sutünundaki hücre isimleri ile resimler klasöründeki resimlerin adları birebir aynı olmalı

örnek:
H2 hücresinde yazılı bu olsun (HP-C7115A1)
resimler klasöründe bu isimli bir dosya olması lazım.

kod:
Kod:
Private Sub ListView1_DblClick()
YazıcıArızaTanımFormuBulma.Hide
On Error Resume Next
If YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems.Count > 0 Then
x = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.SelectedItem.Index
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Label11 = x + 1
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox1.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox2.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(1).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox3.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(2).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox4.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(3).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox5.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(4).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox6.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(5).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.TextBox7.Text = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(6).Text
Dim Uzanti(3)
Uzanti(1) = "bmp": Uzanti(2) = "jpg": Uzanti(3) = "gif"
Klasör = ThisWorkbook.Path & "\resimler\"
isim = YazıcıArızaTanımFormuBulma.ListView1.ListItems(x).ListSubItems(7).Text
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Image1.Picture = LoadPicture(None)
For i = 1 To 3
resimyükle = Klasör & isim & "." & Uzanti(Val(i))
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(resimyükle)
If a = True Then
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Image1.Picture = LoadPicture(resimyükle)
Else
End If
Next i
End If
YazıcıArızaTanımFormuDetayı.Show 0
End Sub

halit3 uzmanım,

sana çok çok teşekkür ederim. Tekrar tekrar ellerine sağlık.
sizlerin sayenizde bende baya baya kodları öğrenmeye başladım. ilk günkü gibi değilim.
halit3 uzmanım yapmış olduğum örnekleri tam anlamıyla bitirdiğimde diğer arkadaşlarında faydalanması için nerede yayınlanmam doğru olur...

halit3 uzmanım,

sana çok çok teşekkür ederim. Tekrar tekrar ellerine sağlık.
sizlerin sayenizde bende baya baya kodları öğrenmeye başladım. ilk günkü gibi değilim.
halit3 uzmanım yapmış olduğum örnekleri tam anlamıyla bitirdiğimde diğer arkadaşlarında faydalanması için nerede yayınlanmam doğru olur...

Siz herhangibir yere konu açarak ekleyin dosyayı arkadaşlar konuyu ilgili yere taşırlar.

Geri