- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office 365 ProPlus
merhabalar.
öncelikle konuyu kısaca anlatayım macro ve form uzerinden firmamda ki personel bilgilerini takıp ediyorum. form da sicil yazdığımda personelin bütün bilgilerini alıyorum. fakat yeni sorgu çalıştırdığımda eski resmi silip yenisi geliyor fakat sayfadaki makrolu butonların hepsinide siliyor.
sicil noyu yazdığımızda resim çıkıyordu. Tekrar yazdığımızda bir önceki resmi silip yeni sicil noya göre resim çıkıyordu. Ancak resmi silince sayfadaki makrolu butonlarıda siliyor bunu nasıl engelleriz.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D3]) Is Nothing Then Exit Sub
'hata kontrolü
On Error GoTo çıkış
'Resimleri Sil
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete (bu kırmızı kısma ne yazmalıyız ki sadece bir önceki resmi silsin ama diğer makrolu butonları silmesin. [ActiveSheet.Pictures.Delete] yazdım olmadı.)
'Resim yolunun bulunması
Dim ResimYolu As Variant
Dim Resim As Object
ResimYolu = "\\Share\revir$\PERSONEL_RESIMLERI\Güncel resimler (silinmeyecek)\" & Range("D3") & ".jpg"
'Resmi oluştur
Set Resim = ActiveSheet.Pictures.Insert(ResimYolu)
'Resmi boyutlandır
With Range("C5")
Resim.Top = .Top
Resim.Left = .Left
Resim.Height = .Height
Resim.Width = .Width
End With
If Intersect(Target, Range("D3")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
With Target
If .Row < 1 Then Exit Sub
.Offset(1, 2) = ""
If .Value = "" Then Exit Sub
.Offset(0, 2) = Date
End With
çıkış:
End Sub
öncelikle konuyu kısaca anlatayım macro ve form uzerinden firmamda ki personel bilgilerini takıp ediyorum. form da sicil yazdığımda personelin bütün bilgilerini alıyorum. fakat yeni sorgu çalıştırdığımda eski resmi silip yenisi geliyor fakat sayfadaki makrolu butonların hepsinide siliyor.
sicil noyu yazdığımızda resim çıkıyordu. Tekrar yazdığımızda bir önceki resmi silip yeni sicil noya göre resim çıkıyordu. Ancak resmi silince sayfadaki makrolu butonlarıda siliyor bunu nasıl engelleriz.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D3]) Is Nothing Then Exit Sub
'hata kontrolü
On Error GoTo çıkış
'Resimleri Sil
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete (bu kırmızı kısma ne yazmalıyız ki sadece bir önceki resmi silsin ama diğer makrolu butonları silmesin. [ActiveSheet.Pictures.Delete] yazdım olmadı.)
'Resim yolunun bulunması
Dim ResimYolu As Variant
Dim Resim As Object
ResimYolu = "\\Share\revir$\PERSONEL_RESIMLERI\Güncel resimler (silinmeyecek)\" & Range("D3") & ".jpg"
'Resmi oluştur
Set Resim = ActiveSheet.Pictures.Insert(ResimYolu)
'Resmi boyutlandır
With Range("C5")
Resim.Top = .Top
Resim.Left = .Left
Resim.Height = .Height
Resim.Width = .Width
End With
If Intersect(Target, Range("D3")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
With Target
If .Row < 1 Then Exit Sub
.Offset(1, 2) = ""