• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resim gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan toybuklu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007&2010
Merhaba Üstadlar;

buradan bir arkadaşımızın çalışmasını buldum . kendime göre uyarladım. ancak şöyle bir sorunum var. Kişi seçilince üst alanda kişinin resmini nasıl gösteririm. Çalışma içerisinde kodlar var ancak kod konusunda çok acemiyim.. üst tarafta resim gösterilmesi konusunda kodları düzenlemenizi rica eder saygılarımı sunarım.
dosya ektedir.

Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadlar;

buradan bir arkadaşımızın çalışmasını buldum . kendime göre uyarladım. ancak şöyle bir sorunum var. Kişi seçilince üst alanda kişinin resmini nasıl gösteririm. Çalışma içerisinde kodlar var ancak kod konusunda çok acemiyim.. üst tarafta resim gösterilmesi konusunda kodları düzenlemenizi rica eder saygılarımı sunarım.
dosya ektedir.

Şimdiden teşekkürler..
Merhaba.
örneğin resimler "C:\Resim" adlı klasörde,adları kişilerin adı ve resimlerin formatı "Jpeg" olsun

Kod:
Private Sub TextBox3_Change()
On Error Resume Next
   UserForm1.Image1.Picture = LoadPicture("")
Image1.Picture = LoadPicture("C:\Resim\" & TextBox3.Value & ".Jpeg")
End Sub

İlginize teşekkürler kusura bakmayın kodları dosyaya uyarlayıp eklemniz mümkünmü ben yapamadım "C" altına klasörü açtım kişi ismiyle kaydettim.jpeg uzantılı ama gösteremedim . ayrıca çalışmanın kodlarını inceledinizmi resim yükleme gibi bir kod falan varmı yani resimleri excele yüklese olurmu.. kodları uygulayıp ekleyebilirmisiniz. teşekkürler..

İlginize teşekkürler kusura bakmayın kodları dosyaya uyarlayıp eklemniz mümkünmü ben yapamadım "C" altına klasörü açtım kişi ismiyle kaydettim.jpeg uzantılı ama gösteremedim . ayrıca çalışmanın kodlarını inceledinizmi resim yükleme gibi bir kod falan varmı yani resimleri excele yüklese olurmu.. kodları uygulayıp ekleyebilirmisiniz. teşekkürler..
Merhaba
Excele de yüklenebilir ama dosyanın ağırlaşmasına sebep olur.

Dosyanızda resimleri ("c" de değilde) " PERSONEL DOSYASI.xls" dosyasının yanında bulunması gereken "Albüm" adlı klasörden alan kodlar var.
Aşağıdaki kırmızı ile belirtilen uzantıları alabilirsiniz. (albüm klasörü dosyanızın yanında olmalı)
Kod:
Function resimuzantısı(Sayi#)
Dim yazi As String
Dim b As Integer
ReDim birler$(5000), onlar$(1), basamak$(5)
birler$(1) = [COLOR="Red"]"gif":[/COLOR]        birler$(2) = [COLOR="#ff0000"]"jpg"[/COLOR]
birler$(3) = "[COLOR="#ff0000"]bmp"[/COLOR]:        birler$(4) = [COLOR="#ff0000"]"pcx"[/COLOR]
birler$(5) = "[COLOR="#ff0000"]tga"[/COLOR]:        birler$(6) = "[COLOR="#ff0000"]xls[/COLOR]"
birler$(7) = "[COLOR="#ff0000"]abm[/COLOR]":        birler$(7) = [COLOR="#ff0000"]"avi[/COLOR]"
 birler$(8) = "[COLOR="#ff0000"]jpeg[/COLOR]"
birler$(9) = [COLOR="#ff0000"]"exe"[/COLOR]:        birler$(10) = "[COLOR="#ff0000"]doc[/COLOR]"

GoSub cevir
resimuzantısı = birler$(Sayi) 'cevap
If Sayi = 0 Then
resimuzantısı = "jpeg"
End If
Exit Function
cevir:
cevap = birler$(Sayi)
Return
End Function

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim emeklerinize sağlık.. vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler

Geri