• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resim al makrosu ile ilgili yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Devlet memurları sicil raporu ile ilgili oluşturduğum bir excel dosyam var gerekli bilgileri düşeyarama fonksiyonu ile getirebeilmeyi başardım.Şimdi ise veri doğrulama listesinden seçmiş olduğum ismin karşısına seçilen kişinin resmi makro ile gelirmi forumda aradım bir kaç tane buldum fakat tabloma uygulayamadım.ekte örnek tablom var yardımcı olanlara şimiden teşekkürler

Ekli dosyalar

sayın tbulent öncelikle proğramın yanına (resimler) diye bir klasör aç resimleri bunun içine koy
sonra proğramın verilir sayfasına kişileri yaz sicil raporu bölümündende W1 hücresine resimlerin hangi uzantıda çalışıyorsa o uzantıyı yaz , arttırıcı ve eksiltici komut düğmesine tıkma istediğin kişiye ait resimler gelecektir.

Ekli dosyalar

Sayın Halit3

sayın tbulent öncelikle proğramın yanına (resimler) diye bir klasör aç resimleri bunun içine koy
sonra proğramın verilir sayfasına kişileri yaz sicil raporu bölümündende W1 hücresine resimlerin hangi uzantıda çalışıyorsa o uzantıyı yaz , arttırıcı ve eksiltici komut düğmesine tıkma istediğin kişiye ait resimler gelecektir.

Ekteki örneğinizi inceleyip sonuç hakkında sizi bilgilendirceğim.İnşallah olur ben de bu dertten kurtulurum.İlginiz için teşekkürler

Sayın Halit3;
resimler dediğiniz gibi otomatik geliyyor fakat bir sorun var oda resimler orda mevcut olan kareye denk gelmiyor en az onun 2-3 katı gibi bir büyüklükte yani bazı kişileri sadece gözü bazısının sadece kulağı geliyor desem yeri:)) bu konuda ne yapabiliriz..iyi çalışmalar teşekkürler

sayın tbulent ekli dasyayı kontrol et

Ekli dosyalar

Forum Üstatlarına;

Tam olarak anlatmak istediklerim son eklediğim bu dosyada mevcut yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..İnşallah bir yardımcı olan çıkar..:))

Ekli dosyalar

kolay gelsin iyi çalışmalır

Devlet memurları sicil raporu ile ilgili oluşturduğum bir excel dosyam var gerekli bilgileri düşeyarama fonksiyonu ile getirebeilmeyi başardım.Şimdi ise veri doğrulama listesinden seçmiş olduğum ismin karşısına seçilen kişinin resmi makro ile gelirmi forumda aradım bir kaç tane buldum fakat tabloma uygulayamadım.ekte örnek tablom var yardımcı olanlara şimiden teşekkürler

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Örnek dosya ekte.

.

hocam excel ve makrolar hakkında fazla bilgi sahibi değilim kusura bakma ama o resimler nasıl otomatik olarak geliyor.

personel arşivleme ile ilgili bir excel dosyası yaptım. otomatik kişi ekleme, ad soyadı yazarak diğer bilgileri otomatik çağırma gibi şeyleri diğer arkadaşların yaptığı dosyalardan uyarlayarak yapabildim ancak birde bilgilerin yanında otomatik olarak kişinin resmi gelsin istiyorum ama bunu benim anlayabileceğim dilde hiçbir yerde bulamadım ve dolayısıyla yapamadım. bana yardımcı olabilirmisin. birde bu arşivleme birkaç kişiyle sınırlı değil belki yüzlerce kişi olacak. dosyayı ekte sunuyorum bir bakabilirmisin lütfen ?

Ekli dosyalar

sayın rebelpirate öncelikle yukarıdaki bölümde buna örnekler yapmıştım oradaki bilgiler size yardımcı olamadı herhalde öncelikle arşivleme proğramınızın hemen yanına "resimler" klasörü açmalısınız buraya resimlerinizi koyunuz çünkü bütün bilgileri bu klasörden alacaktır sonra size yapmış olduğum dosyanızı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

sayın rebelpirate öncelikle yukarıdaki bölümde buna örnekler yapmıştım oradaki bilgiler size yardımcı olamadı herhalde öncelikle arşivleme proğramınızın hemen yanına "resimler" klasörü açmalısınız buraya resimlerinizi koyunuz çünkü bütün bilgileri bu klasörden alacaktır sonra size yapmış olduğum dosyanızı inceleyiniz.

teşekkür ediyorum hocam güzel olmuş daha önceki verdiğiniz örneği inceledim fakat nasıl yaptığınızı anlayamadım excelde yeni olduğum için. nasıl yaptığınızı benim anlayabileceğim dilden anlatabilmeniz mümkünmü acaba.

birde isimle arama yaptığım zaman resim gelmeden önce resmin yerini gösteren (örneğin D:\arşiv\resimler\ali.jpg) şeklinde bir uyarı veriyor o uyarıya tamam dedikten sonra resim geliyor. bu uyarı çıkmadan resmin otomatik olarak gelmesi mümkünmü acaba ?

kodların bfulunduğu giriş sayfasının içindeki "MsgBox resimyükle" bunu silersen uyarı gelmez

kodların bfulunduğu giriş sayfasının içindeki "MsgBox resimyükle" bunu silersen uyarı gelmez

teşekkür ediyorum tam istediğim gibi oldu. ancak bu otomatik resim alma nasıl yapılıyor anlatabilirmisiniz. kodları yazmadan önce ne yapmalıyım. makromu atamam gerekiyor yoksa başka birşeymi? yazdırma sayfası yapacağım ve giriş sayfasına gelen resimin ve bilgilerin aynı zamanda yazdırma sayfasınada gelmesini istiyorum. bilgileri hallettim ama otomatik resim alma olayını çözemedim.

Son düzenleme:
2 gündür excelde düşeyara formülü ile istediğim resmi istediğim hücrenin içne getirmek için uğraşıyorum bana bu knuda yardımcı olabilirmisiniz

birtane makro buldum sitenizden tam istediğim gibi değil resmin ismni yazı olarak yaparsam çalışıyor rakam yaparsam çalışmıyor ben rakamla çalıştırmak istiyorum

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Shapes("resim").Delete
If Target.Address <> "$I$3" Then Exit Sub
Sheets("Resim").Select
ActiveSheet.Shapes([I3]).Copy
[r19].PasteSpecial
Sheets("prg").Select
Selection.ShapeRange.Name = "resim"
[I3].Select
End Sub

dosyanı gönder bakalım