• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Replacment

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

M1 ile P kolonunda nerde biteceği belli olmayan hücrelerdeki sayılırı crtl+h yapıp "," leri "." yapıp rakamları M1 hücresindeki örnek formata getiriyorum.Fakat bazıları olmuyor, onlarıda elle düzeltmek zorunda kalıyorum. Butür sayıların sayısı çok olunca bayağı bir zaman alıyor. Bu işlemi kod ile yapmak daha kolay olabilir diye düşündüm. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz. Dosyam ekte. Yapmak istediğim örnek hücre M1, ilgili alandaki tüm veriler 34.033,39 olan rakam 34033.39 gibi olacak.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Virgülden sonra rakam olan hücrelerde sorun yok gibi görünüyor. Ondalık hanesi sıfır olanlar sayısal biçimlendirmeden dolayı "1.565,00" şeklinde görünüyor.

Sorun yaşadığınız yer tam olarak neresidir.

Ben ctrl+h yapıp "," leri "." yaptığımda dosyamdada göreceğiniz üzere bazı rakamları sağa doğru tetx yapıyor.Bazılarına bir şey olmuyor ki bunlarda decimal dan kaynaklanıyor gibi gördüğüm kadarı ile sonu sıfır olanları çevirmiyor.Amacım ilgili alandaki tüm rakamları decimal ayarı "." olmak şartı ile text haline getirmek örnek M1 hücresi.

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Sayilari_Metne_Cevir()
    Dim Alan As Range, Veri As Range, Tamsayi As Long, Kusurat As Long, Sonuc As String

Set Alan = Range("M2:P5000")

Alan.NumberFormat = "0.00"

For Each Veri In Alan
        If Veri.Value <> "" Then
            If InStr(1, Veri.Value, ".") = 0 Then
                Tamsayi = Int(Veri.Value)
                Kusurat = Round((Veri.Value - Int(Veri.Value)), 2) * 100
                Sonuc = CStr(Tamsayi) & "." & CStr(Format(Kusurat, "00"))
                Veri.NumberFormat = "@"
                Veri.Value = Sonuc
            End If
        End If
    Next

Alan.NumberFormat = "0.00"

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Teşekkürler işlem tamam

Geri