• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Renkli Sayıların Toplanması

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Değerli arkadaşlar liste içerisinde bazı rakamların özel durumları olduğu olduğu için farklı renkler vermek zorunda kalıyorum, örneğin kırmızı. özellik arz eden sayıların toplamını almak için yani kırmızı renkli sayıları tek tek toplamaktan başka yapabileceğim bişey varmı. yani çalışma sayfasının çeşitli hücrelerinde bulunan renkli sayıları toplatmak istiyorum.teşekkürler

Yanıt

H1 Hücresinin yazı fontunu hangi renkle boyarsanız o renkteki sayıların toplamını I1 hücresine alır
Kod:
Sub TOPLA()
Dim DEG As Range
Range("I1") = ""
For Each DEG In Range("A1:D30")
If DEG.Font.Color = Range("H1").Font.Color Then
Range("I1") = Range("I1") + DEG
End If
Next
End Sub

H1 Hücresinin yazı fontunu hangi renkle boyarsanız o renkteki sayıların toplamını I1 hücresine alır
Kod:
Sub TOPLA()
Dim DEG As Range
Range("I1") = ""
For Each DEG In Range("A1:D30")
If DEG.Font.Color = Range("H1").Font.Color Then
Range("I1") = Range("I1") + DEG
End If
Next
End Sub

Hocam ne yaptınız siz ya :D konu benimle ilgili degilde sizi tebrik etmeden geçemiyecegim :D Tebrikler hocam

valla bende tebrik ederim çok işe yarayacak bir makro.

yanlız ben

For Each DEG In Range("A1:D30") bu satırı

For Each DEG In Range("A1:D1000")

yaptığım zaman

Range("I1") = Range("I1") + DEG bu satırda hata veriyor. neden olur. nerde yanlış yapıyorum.

daha doğrusu anlatmak istediğim bu makroyu bütün exel sayfasına uygulayamadım. yardımcı olursanız sevinirim..

Merhaba,

Yukarıda verdiğim linkte Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon var. O fonksiyonu tüm excel dosyalarında kullanabilirsiniz. E tabi Eklenti olarak kaydederseniz.

Süper bir konu. Süper bir çözüm

Geri