• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

RENKLERİ SAYMA

ÖRNEKTE DE GÖRECEĞİNİZ GİBİ SAYFA 1 DE RENK SAYMA İŞLEMİNİ YAPIYORUM AMA SAYFA 1 DEKİ RENKLERİN TOPLAMINI SAYFA 2 DE GÖRMEK İSTİYORUM AMA FONKSİYONDA MI SORUN VAR YOKSA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİMÖ TŞK.

Dosyanızdaki RYTOPLA isimli fonksiyonu kullanın.

RYSAY formülü ile sadece sayıları toplıyor ben harfleri de toplamısını istiyorum örnekte de göreceksiniz eğer böle bir imkan varsa yardımcı olursanız sevinirim tşk.

Selamlar,

Sn. adige18,

RYSAY fonksiyonu yazı karakterleri renkli olan sayıları sayar toplamaz. Siz renkli yazı karakterli hücreleri saydırmakmı istiyorsunuz?

evet hücre içerisinie renkli yazılanları saymasını istiyorum (rakam veya harf) örnekte de göreceksiniz yardımcı olursanız sevinirim tşk... iyi çalışmalar

Selamlar,

Fonksiyonu biraz değiştirdim. Ekteki dosyayı inceleyiniz.

TŞK İSTEDİĞİM GİBİ OLMUŞ AMA 1 SAFADAKİ RENKLERİ 2 SAYFAYA TOPLAMASINI YAPAMADIM OLMUYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ÖRNEKTE GÖRECEKSİNİZ TŞK. İYİ ÇALIŞMALAR

Selamlar,

En son eklediğim dosyayı açın mavi renkli alanı seçip kes dedikten sonra Sayfa2 yi seçin A1 hücresinde iken enter tuşuna basın istediğiniz gerçekleşecektir.

olmuyor ki denemiştim ben onlar kopyala özel yapıştır formilleri de seçip yapmıştım ama olmuyor en son gönderdiğim örneğe bakarsanız sevirim tşk.

sayfa 2 de e2 hücresine aşağıdaki formülü yazın aşağıya kopyalayın

=RYSAY(Sayfa1!$A$1:$A$30;D2)
D2 , D3, D4 hücrelerini renklendirmeyi unutmayın!

Edit. Eğer sayfa 2 de renk kulanmayacaksanız formüldeki D2 yazan yeri
Sayfa1!D3 olarak değiştirin.

Arkadaşlar ben bu ekli dosyaları göremiyorum neden acaba?

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Foruma yapılan saldırıda dosyalarımızın bir çoğu maalesef silindi. Elimizden geldiğince tamamlamaya çalışıyoruz. Renkle ilgili forumda farklı başlıklarda var. Onları inceleyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

Eğer yinede sonuca ulaşamazsanız ayrı bir başlık açıp küçük bir örnek dosya ekleyerek yardım isteyebilirsiniz.

Geri