• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Remote Desktop Hücre içinde link vermek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan trerbol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba ;

Hücreye yazdığım ip adresine tıklayınca mstsc.exe nasıl çalıştıra bilirim.
Örnek : A1 hücresinde 10.29.145.1 yazıyor bunun üzerine tıklayınca direk remote desktop açılması için.

Teşekküler.

İyi geceler,

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın. İlgili hücrede çift tıklayıp deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Cancel = True
    Baglan = Shell("mstsc.exe", vbNormalFocus)
End Sub

İyi Geceler;

Hızlı cevap için teşekkürler.Kodu Excel içinde A sayfasına uyguladım ancak hangi hücreye çift tıklasam ilgili uygulama açılıyor.Bunu sütun bazında kısa bilirmiyiz.Ayrıca uygulama açılınca ip adresini direk Remote dektop içinde gösterme şansımız varmıdır.Yada daha ileri gidip connect demeden hücredeki ip adresine tıklayınca direk ilgili ip adresindeki server bağlantı kurmasını sağlaya bilirmiyiz.

Günaydın,

Aşağıdaki kodu deneyiniz. Kod A1:A100 aralığında çalışır. Siz dilediğiniz gibi değiştirirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim Baglan
    If Intersect(Target, Range("A1:A100")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    Baglan = Shell("mstsc.exe", vbNormalFocus)
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:03")
    SendKeys Target
    SendKeys "~"
End Sub

Remote desktop ve Excel

İyi akşamlar;

Korhan Bey;

Bilgi için Teşekkürler denedim istediğim sütünda istediğim hücre aralığında tıklayınca açılıyor.

Konu ile ilgili son sorum olsun

Uygulama açılınca yazan ip adresine direk baglantıya geçme yolu varmıdır.

Merhaba;

son sorumun cevabını buldum paylaşmak istedim belirttiğiniz kodu hücre bazında kısarsak ve exe nin sonuna -v yazıp hücrede bulunan ip adresini yazdığımızda tıklayınca otomatik baglantı sağlıyor revize edilen kodu paylaşıyorum.

Dim Baglan
If Intersect(Target, Range("D1:D1")) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
Baglan = Shell("mstsc.exe -v 10.29.145.1", vbNormalFocus)
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:03")
SendKeys Target
SendKeys "~"
End Sub

Merhaba,

Eğer tkladığınız hücrede IP adresi varsa beni önerdiğim koda ekleme yapmadan çalışması gerekiyordu. Çünkü denemelerimde ben bu şekilde sonuç aldım.

Sizin verdiğiniz yöntemde direk bağlanma olayı aktif oluyor. Onuda aşağıdaki şekilde düzenlemeniz yeterli olacaktır.

Bu kod ile aktif hücredeki IP adresine bağlant kurulmaktadır.

Kod:
    Dim Baglan
    If Intersect(Target, Range("A1:A100")) Is Nothing Then Exit Sub
    Cancel = True
    Baglan = Shell("mstsc.exe -v " & Target, vbNormalFocus)
End Sub

Geri