• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rehber'de Harfler Arası Boşluk Bırakma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar bu çalışma sayfasını burada paylaymıştım yalnız biraz ekliği olduğunu düşündüm ve böyle bir eksiklik buldum her harfin arasında bir satır boşluk bırakabilir miyiz

Ekli dosyalar

Merhaba,

Form1 de,

Kod:
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + [B]1[/B]
satırındaki 1 yerine 2 yazın.

Ayrıca sayfada bulunan sırala kodlarını aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim i As Long
Application.ScreenUpdating = False
Range("A:N").Sort Range("A1"), xlAscending
    For i = [A65536].End(3).Row To 3 Step -1
        Rows(i).Insert Shift:=xlDown
    Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
.

Ben excel konusunda çok cahilim. Beni hiç bir şey bilmiyo kabul edin, arkadaşın verdiği örnek rehberi ben sıfır oluşturmak istersem nasıl yaparım.

Dediğin konuyu inceledim. Aslında bana şimdilik oradaki telefon numara sistemi lazım. Yani numara girildiğinde kendisi boşlukları ve parantezleri ayarlayacak. Userform bana şimdi çok karışık geldi. bana oradaki numara düzenleme sistemini anlatabilecek biri yada link var mı?

Dediğin konuyu inceledim. Aslında bana şimdilik oradaki telefon numara sistemi lazım. Yani numara girildiğinde kendisi boşlukları ve parantezleri ayarlayacak. Userform bana şimdi çok karışık geldi. bana oradaki numara düzenleme sistemini anlatabilecek biri yada link var mı? .

Dediğin konuyu inceledim. Aslında bana şimdilik oradaki telefon numara sistemi lazım. Yani numara girildiğinde kendisi boşlukları ve parantezleri ayarlayacak. Userform bana şimdi çok karışık geldi. bana oradaki numara düzenleme sistemini anlatabilecek biri yada link var mı? .

bu sorununa şöyle bir çözüm söyliyeyim
userform'un kod bölümüne girdiğinizde kodlarda yazan yerleri ayarlıyabilirsiniz
sayfa üzerinde ayarlamak isterseniz hücre biçimlendirmeden yapabilirsiniz
hücre biçimlendir özel bölümüne ( 000 ) 000 00 00
yazınız

ya bide ekteki hiç bir dosyayı göremiyorum. Nedendir?

bu sorunuz ise sitemiz 2008 yılında saldırıya uğradığı için bir çok dosyamız kaybolmuştur. ondan dolayı indiremiyorsunuz.

İhsan Tank kardeşim.

Allah burda verdiğin emekleri, Allah ahirette kat kat karşılığını versin. Allah razı olsun.

Bizim senin gibi "sadece" ülkemizin, milletimizin, müslümanların gelişmesi için kısacası Allah rızası için çalışan insanlara çok ihtiyacımız var.

Bunu bana yardımcı olduğun için söylemiyorum. Forumu inceledim ve yardıma ihtiyacı olan herkezin, klavyesi mause'su olmuşsun. Onu gördüğüm için yazdım.

Bizim üniversite öğretmenlerinin %90'nı sadece maaş almak için okula gelen cinsler.

Yaptığın işi hiç küçümseme, herkez senin gibi olsa Türkiye Dünyaya hükmediyor olurdu.

İhsan Tank kardeşim.

Allah burda verdiğin emekleri, Allah ahirette kat kat karşılığını versin. Allah razı olsun.

Bizim senin gibi "sadece" ülkemizin, milletimizin, müslümanların gelişmesi için kısacası Allah rızası için çalışan insanlara çok ihtiyacımız var.

Bunu bana yardımcı olduğun için söylemiyorum. Forumu inceledim ve yardıma ihtiyacı olan herkezin, klavyesi mause'su olmuşsun. Onu gördüğüm için yazdım.

Bizim üniversite öğretmenlerinin %90'nı sadece maaş almak için okula gelen cinsler.

Yaptığın işi hiç küçümseme, herkez senin gibi olsa Türkiye Dünyaya hükmediyor olurdu.

bu güzel düşüncelerin için teşekkür ederim
yalnız kimsenin unutmaması gerekn bir şey var ben öğrendiklerimin hepsini buradan öğrendim hocalarım sağolsunlar onlar olmasa idi ben bir şey yapamazdım.
bu sitenin kuruluş amaçların biri'de zaten insanların içindeki yardımlaşma duygusunu arttırmak olduğunu biliyorum.
Allah bütün Herkesten RAZI OLSUN

arkadaşlar kolay gelsin ben excel de bi telefon rehberi düzenledim ama arama yaparken ilk rakamları ve büyük yazarsam sonuca ulaşabiliyorum bu sorunu düzeltebilecek bi arkadaşımız yardımcı olabilirmi

hocam sizin yazmış olduğunuz bir formül var

Private Sub CommandButton1_Click()
If Range("A10").Text = Empty Then MsgBox "A10 Hücresi Boş", vbInformation: Exit Sub
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa2").Range("A" & Bos_Satir).Value = Range("A10").Text
MsgBox "Sayfa2'ye Kayıt Yapıldı", vbInformation, "İhsan Tank"
End Sub

bu kodu birazcık değiştirebilir misiniz diyelim CommandButton sayfa 2 de olsun sayfa birdeki a10 ve b10 hücrelerini sayfa 2 deki a10 ve be 10 hücrelerine aktarabilirmiyiz.

Geri