• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Referansı Hücreden belirlemek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda kodun bir satırı bulunmaktadır. Kırmızı ile belirtilen kısım D sütununda çalışmakatadır. Referansın J1 hücresinden belirlenmesi için kodu nasıl revize etmek gerekir acaba ?

s1.Cells(i, "J") = Month(s1.Cells(i, "b")) & Year(s1.Cells(i, "b")) & Cells(i, "D")

Merhaba;

Cells(i, "D")
kısmındaki D harfini J yapın.
Ama kod zaten bu işlemi J sütununda ilgili satıra atıyor.!
İyi çalışmalar.

muygun üstadım yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, size zahmet verdim, kusura bakmayın. İhtiyacı şöyle ifade edeyim; Cells(i, "D") kısmında D sütunundaki veriyi alıyor. Sadece D sütunu gerektiğinde bu haliyle mükemmel çalışıyor. Bazı durumlarda ise örneğin D değil, E sütunundaki veya F sütunundaki verileri almasına ihtiyacımız oluyor. Bu durumda her defasında kodu düzeltmektense hangi sütundaki veriye ihtiyacımız varsa bu sütunun harfini J1 hücresine yazalım, KOD oradan okusun diye düşünüyoruz, ama kodu nasıl revize edilmesi gerektiğini bilemedik. Denemeler yaptık ama olmadı :(

Merhaba,

"D" yazan bölüme

"" & Range("J1") & ""

yazarak deneyin.

.

Ömer üstadım, muygun üstadım Allah sizlerden razı olsun, elleriniz dert görmesin, bol kazançlar diliyorum sizlere. Bu kodun ana versiyonunu sayım muygun üstad yazmıştı sağolsun, şimdi daha da zenginleşmiş oldu. Çok çok teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Geri