• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Referans Tabloya Göre Hücreleri Otomatik Doldurma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dmitri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 EN
Arkadaşlar Merhaba,

Beni işlerimde çok yoran bir konu var. Bunu bir makro ile otomatikleştirmek istiyorum. Ekteki belgede Liste1 ve Liste2 isminde iki adet çalışma sayfası mevcut. Liste1 deki tabloya göre Liste2 de bulunan tablodaki uygun hücrelerin X ve İ ile otomatik dolmasını istiyorum. Ben Liste2 yi örnek olsun diye el ile doldurdum. Liste2 de her kolon bir saat aralığını belirtiyor.

Bunu bir makro ile yapabilir miyim?

Açıklamalar:

Liste1 sheeti içinde 5 bölüm mevcut:

BOŞ1 : Bu grupta geçen A, B, C, D nin karşılıkları, Liste2 de bulunan günlerdeki 9-, ..... , 16-,17- isimli kolonlarda, (Liste2 deki her kolon bir saat aralığını ifade ediyor) İ olarak gözükmeli. Bu durumda 18-19 kolonu boş kalmalı.

09:00 - 18:00 : Bu grupta geçen A, B, C, D nin karşılıkları Liste2 de bulunan saat aralıklarında X olarak gözükmeli. Bu durumda 18-19 kolonu boş kalmalı.

10:00 - 19:00 : Bu gruptaki F, G, H, I elemanlarının karşılıkları Liste2 de 10-, 11-, ..... , 17-, 18-19 isimli kolonlarda X olarak gözükmeli. Dolayısıyla 9- kolonu boş kalmalı.

10:00 - 18:00 : Bu grupta ise C.tesi elemanları var. Liste2 de C.tesi günü karşılığında 10-, ..... , 17-, 18- isimli kolonlar X ile dolmalı. Bu durumda 9- ve 18-19 isimli kolon boş kalmalı.

BOŞ2: Bu grupta geçen E ve J elemanları için Liste2 de bulunan günlerdeki 9-, ..... , 16-,17- isimli kolonların hepsinde İ gözükmeli.

Mümkün olduğunca basitleştirmeye ve her detayı iletmeye çalıştım. Aslında elimdeki proje bu belirttiğim örneğin çok daha karmaşık bir hali. Bu kısmını halledersem, geri kalanı benim için çok kolaylaşacak.

Örnek dosyayı ayrıca aşağıdaki konuma yükledim:
http://rapidshare.com/files/365084764/Ornek.xlsx.html

Şimdiden değerli yardım ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Çok mu karışık sordum? Eğer başka bir detaya ihtiyacınız varsa lütfen belirtin. Benim için gerçekten önemli.

Orneginizin 2007 olmasi etkilemis olabilir...

Geri