• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Referans aralığınına ve ürün tipine göre ürün ve malzeme seçimi

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TÜRKÇE
S.A. arkadaşlar.

Umarım bu sorun hakkında dahi bir kardeşimiz yardımcı olabilir. Ben ısıtma soğutma sektöründe lider bir firmada bölge yöneticisiyim. Gerek taahhütçülerimiz gerekse ihtiyacı olanlar için hızlı teklif oluşturma alanında bir excel hazırlıyorum. Bu excel Bölgelere, yalıtım tipine, sıcak su ihtiyacına göre kapasiteleri hesaplıyor. parametreleri liste oluşturarak buraya kadar olan kısmı hazırladım. Ancak teklif formatında ısıtma siteminin ihtiyacı olan değere göre Kw cinsinden ürün tipine göre cihaz seçimi yaptırmak istiyorum. Misal 300 Kw kapasite ihtiyacına cihaz tipi Duvar seçilirse duvar tipi cihazlar alanından 100 Kw cihaz adı adet alanına cihaz adeti bilgisi gelsin. Sonraki aşamada fiyatı getiririm. Ancak şöyle bir sorun var. Duvar tipi cihaz kapasiteleri 46-65-80-100 ve 120 Kw. eğer sistem ihtiyacı 340 Kw çıkarsa ve duvar tipi seçildi ise adet alanı 3 cihaz alanı 120kw olmalı.fakat seçim yer tipi ise 80-120-160-200-240-280 cihazlardan 2 x 200 olmalı. ilk aşamada bu sorunu çözebilirsek ortaya enterasan bir çalışma çıkacak. mevcut hesaplama dosyası ektedir.

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri