• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rectangles yoluyla oluşturulan butona şifre

Excel Vers. ve Dili
professional_plus_2016 Türkçe
İngilizce Excel sayfası içerisinde Insert / Shapes / Rectangles yoluyla
oluşturulan buton makro çalıştırmaktadır,
Bu makroyu çalıştırmadan önce şifre sorması lazım,
şifre doğruysa işlem yapması, şifre doğru değilse işlem yapmaması için yardımlarınızı rica ederim.
Not: Buton Commandbuton değildir.

Aşağıdaki gibi basit bir şey olabilir....

Bu kodları yeni bir modüle yazıp, "Test" isimli prosedürü söz konusu nesneye makro olarak atayın.

Kod:
Sub Test()
10:
    x = Application.InputBox("Şifre...", "Şİfre girişi....!", "Şifrenizi buraya girin")

If x = False Then                                                                   'Eğer kullanıcı Cancel-Vazgeç tuşuna bastıysa
        y = MsgBox("Şifre girişi yapılmadı, tekrar denemek ister misiniz?", vbYesNo)    'Kullanıcıyı uyar
        If y = vbNo Then                                                                'Kullanıcı devam etmek istiyor mu?
            MsgBox "Programdan çıkılacak...."                                           'Devam etmek istemiyor, o zaman programdan çıkalım
            Exit Sub
        Else
            GoTo 10:                                                                    'Kullanıcıyı tekrar şifre girişine yönlendirelim
        End If
    ElseIf x <> "Pass123" Then                                                          'Kullanıcı eğer "Pass123" değerini girmezse ....
        MsgBox "Yanlış şifre...", vbCritical                                            'Yanlış şifre girildiğini kullanıcıya söyle
        Exit Sub                                                                        'Kodları durdur ve programdan çık
    End If

MsgBox "Şifre doğru....!"

'Şifre doğru girildiğinde kullanılacak kodlar buraya yazılacak.
    '.......................
    '................
    '...........
    '........
End Sub

Son düzenleme:
Beceremedim :(

Beceremedim bi türlü... Uğraşlarınıza teşekkürler
hayırlı akşamlar

Üyemiz kendi dosyasına uyarlamada sıkıntı çekiyor sanırım Sn. Raider..
O yüzden sanıyorum dosya dahî gönderilse çözüm olmayacak.
Burada bir kısım kodları görebilirsiniz..

Anlıyorum Murat Bey, umarım sorunu bir şekilde çözülür.

.

Geri