• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Record Makro ile yapılan makro hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
Arkadaşlar,

Sorum biraz uzun gibi görünüyor ama detaylı anlatmak için biraz uzun yazdım. Şimdiden zamanınızı aldığım için özür diliyorum. Sorum ile ilgili çözüm bulmanız durumunda çalışmalarımda inanılmaz zaman kazanacağım ve size şimdiden teşekkür etmek istiyorum.

Excel'de "record makro" komutu ile yapılan bir makro ile ilgili bire sorum olacak. Ekte koyduğum örnek dosyalarda

Fiyatlar
Ankara
İstanbul
İzmir

isimli 4 tane ayrı excel dosyası var. Bu excel dosyalarının her birinde de farklı sheet'ler var. Boş bir excel sayfası açıp, ismini de makro olarak kaydedip bu dosya içinde diğer dosyalardan bağımsız olarak "record makro" yöntemi ile bir tane makro hazırlıyorum ve daha sonra bu makroyu her bir şehir (tüm dosyalar aynı formatta) için ayrı ayrı çalıştırarak (makro kodları içerisinde replace ile şehir (dosya) isimlerini değiştirerek) işimi hallediyorum. Fakat şehir, yani dosya sayısının 70 tane olduğunu varsayarsak, benim bu yöntem saatler sürüyor.. Dolayısı ile, RECORD MAKRO'da yaptığım bir makroyu her bir dosya için ayrı ayrı çalıştırmak yerine tek bir makro haline nasıl getirebilirim.. Bu konuda yardım istiyorum.

Ekte koyduğum dosyalarla ilgili olarak record makro yöntemi ile yaptığım örnek makro aşağıdaki gibidir.
Makro isimli excel dosyasında makroyu çalıştırdığımda önce "fiyatlar" excel dosyasını açıyor ve "fiyatlar" excel dosyası içerisindeki "Ankara Fiyatları" sheet'ine gidiyor. Burdaki 2008 ve 2009 fiyatlarını kopyalayarak "Ankara" dosyasında bulunan "butce" sheet'i içerisindeki 2008 ve 2009 fiyatları bölümüne yapıştırıyor. Daha sonra Ankara dosyası içinde bazı format değişiklikleri yapıyor ve makro bitiyor.
Tüm dosyalar aynı formatta olduğu için bu makroyu her bir şehir için ayrı ayrı çalıştırıyorum. Sizden ricam ayrı ayrı çalıştırmak yerine bunu tek bir makroda tüm şehirler (dosya) için aynı işlemleri yapmasını sağlamak konusunda bana yardım etmenizdir. Şimdiden yardım eden edemeyen herkese çok çok teşekkürler..

Workbooks.Open Filename:= _
"C:\Örnek\Fiyatlar.xls"
Sheets("Ankara Fiyatları").Select

Workbooks.Open Filename:= _
"C:\Örnek\Ankara.xls"
Sheets("Butce").Select

Windows("Fiyatlar.xls").Activate
Range("C3:C1576").Select
Selection.Copy
Windows("Ankara.xls").Activate
Range("D3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Windows("Fiyatlar.xls").Activate
Range("D3:D1576").Select
Range("D1576").Activate
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Windows("Ankara.xls").Activate
Range("G3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("D3:E1576").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.NumberFormat = "#,##0"
Range("G3:H1576").Select
Range("G1576").Activate
Range("J3:K1576").Select
Range("C3").Select
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
Range("G19").Select

Ekli dosyalar

Bence, kendi makronuzu hiç karıştırmadan, ne yapmak istediğinizi kısaca açıklarsanız, bu konuda cevap alırsınız. İsteğiniz zor bir şeye benzemiyor; ancak işin içine sizin makronuz girince hatlar karışıyor.

webe amkro ıle verı aktarma

arkadasın sorusuna ıstınaden bende bır soru sormak ıstedım abcd sutunlarında verılerım var ben a sutunundakı rakama gore acık olan web sayfasında makro kaydetme ıle a sutunundakı rakama gore ara butonunu kullanmak ve bcd sutunlarındakı verılerı sayfada uygun yerlere atarak kaydet butonu ıle cıkıs yapan bır makro yapmak ıstıyorum ama denemelerım sonucsuz kaldı bunu baska programlar ıle macrorecorder gerceklestırm ama dırek olarak verılerı excelden alan ve baska bır programa ıhtıyac duymayan bır duzen olsun ıstıyorum yardımcı olabılırsenız sevınırım

bunu nasıl yaparım acaba?

bunu nasıl yaparım acaba?

Aşağıdaki şekilde görülen hesap tablosunda malzeme adı ve malzemelerin birim fiyatları verilmiştir. (Excel Programı Kullanılarak Hazırlanacak)

malzeme fiyat($)
aa 100
ab 300
bb 500
cc 800
da 700
eg 1000
a) “Fiyatlar.xls” isimli Excel dosyası açarak
şekildeki tabloyu oluşturunuz.
b) Bu malzemelerden bir miktarını alan bir müşterinin borcunu hesaplayabilen “Müşteri.xls” isimli başka bir dosya oluşturunuz (Malzeme, Miktar ve tutar sütunları ekleyerek miktarları rastgele girin ve tutarları hesaplayın). Tutar hesaplanırken birim fiyat değeri “fiyatlar.xls” deki hücre adreslerinden formüle alınacak.

iletişim:
Forum Sitesi
http://forumsarayi.fo.funpic.de

veya
corumluyuz33@hotmail.com

Geri