Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba,
Ekteki muhasebe kayıtlarımın, B sütunundaki yevmiye numarası değiştikçe satır rengi rastgele değişecek. Yani farklı yevmiye numarası farklı tüm satır rengi olacak.
selam,
koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.
Rastgele renk den kasıt nedir? Örneğin 3 farklı renk , 5 farklı renk gibi ya da her yevmiye no değiştiğinde , birbirlerinden ayırt edilebilmesi için önceki açık mavi , sonraki koyu mavi gibi 2 renk mi?
Bir diğer soru da , yevmiye numaraları birer aratarak mı gidiyor hep?
Merhaba,
Her yevmiye numarası değiştiğinde, satır rengi de değişecek. Dediğiniz gibi 5 veya 10 farklı renk de kullanılabilir. Önemli olan bir yevmiye numarasının altındaki veya üstündeki renginden farklı olması. Yevmiye numaraları genelde birer birer artıyor. Ama istisnai durumlarda olabilir. Sonuçta Yevmiye numarası sıralama işlemini en son veriyoruz. Ancak kontrolleri daha evvelden yapmak istiyoruz.
benim verdiğim örnek, yevmiye numaralarının sıralı gitmesi halinde ve 2 farklı renkli idi.. sizde yevmiye numaraları farklı farklı yazılıyor ve sonra sıralama yapılıyor şeklinde anlıyorum.
Yardımcı kolon kullanabilir miyiz. yardımcı kolon kullanılabilirse koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.
Ben bir kaç saat sonra müsait olacağım. Diğer bir üye arkadaş cevap vermezse bakarım..
Merhaba, Sayın sakman çevrimiçi değil, ben cevap vereyim dedim.
Yanlış anlamadıysam istediğiniz böyle bir şey.
Yevmiye numaralarının birer artıp artmadığının bir önemi olmaksızın
AG sütunundaki (yardımcı sütun) formül üzerinden iki renk ile renklendirme yapılmaktadır.
AG sütunundaki formüle ve koşullu biçimlendirmedeki formüllere bakınız.
.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.