• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rastgele Renklendirme

yakup70

Altın Üye
Merhaba,
Ekteki muhasebe kayıtlarımın, B sütunundaki yevmiye numarası değiştikçe satır rengi rastgele değişecek. Yani farklı yevmiye numarası farklı tüm satır rengi olacak.

Ekli dosyalar

selam,
koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.
Rastgele renk den kasıt nedir? Örneğin 3 farklı renk , 5 farklı renk gibi ya da her yevmiye no değiştiğinde , birbirlerinden ayırt edilebilmesi için önceki açık mavi , sonraki koyu mavi gibi 2 renk mi?
Bir diğer soru da , yevmiye numaraları birer aratarak mı gidiyor hep?

Merhaba,
Her yevmiye numarası değiştiğinde, satır rengi de değişecek. Dediğiniz gibi 5 veya 10 farklı renk de kullanılabilir. Önemli olan bir yevmiye numarasının altındaki veya üstündeki renginden farklı olması. Yevmiye numaraları genelde birer birer artıyor. Ama istisnai durumlarda olabilir. Sonuçta Yevmiye numarası sıralama işlemini en son veriyoruz. Ancak kontrolleri daha evvelden yapmak istiyoruz.

Merhaba,
Vermiş olduğunuz dosya indirmeye çalıştığımda adresi Antivirüs yazılımı engelliyor.

benim verdiğim örnek, yevmiye numaralarının sıralı gitmesi halinde ve 2 farklı renkli idi.. sizde yevmiye numaraları farklı farklı yazılıyor ve sonra sıralama yapılıyor şeklinde anlıyorum.

Yardımcı kolon kullanabilir miyiz. yardımcı kolon kullanılabilirse koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.
Ben bir kaç saat sonra müsait olacağım. Diğer bir üye arkadaş cevap vermezse bakarım..

Elbette kullanılabilir. Sıkıntı yok. Müsait olduğunuzda da cevap verebilirseniz sevinirim. Hoşçakalın.

Merhaba, Sayın sakman çevrimiçi değil, ben cevap vereyim dedim.

Yanlış anlamadıysam istediğiniz böyle bir şey.
Yevmiye numaralarının birer artıp artmadığının bir önemi olmaksızın
AG sütunundaki (yardımcı sütun) formül üzerinden iki renk ile renklendirme yapılmaktadır.
AG sütunundaki formüle ve koşullu biçimlendirmedeki formüllere bakınız.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam,
bu da Ömer Beyin çözümüne alternatif olsun.
Makro kullanıldı. (Acemi işi).. Butona basıldığında 25 sn sürüyor.
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Estağfurullah Sayın sakman.

Hazırladığınız dosyalardan hiçbirine, hiçkimse acemi işi diyemez.
(bence siz de dememelisiniz)

Ayrıca 25 saniye demişsiniz ancak, 5-7 saniyede işlem tamam,
sanırım bilgisayarınız biraz zayıf, demek ki mal sahibine benzememiş bu kez.
.

Sayın Hocam
iltifatlarınız için içten teşekkürlerimi sunuyorum..
kolay gelsin...

Geri