• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rastgele dağıtım yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hdsrny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Siteye yeni üye oldum. Uzun süredir bu siteyi takip ediyorum. Bir çok konuda bilmediklerimi öğrendim.
Size sormak istediğim; A2:A12 hücrelerinde 10 tane isim var. Bu isimleri B2:B33 hücrelerine aynı isimler alt alta gelmeyecek bir şekilde nasıl dağıtım yapabiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
Siteye yeni üye oldum. Uzun süredir bu siteyi takip ediyorum. Bir çok konuda bilmediklerimi öğrendim.
Size sormak istediğim; A2:A12 hücrelerinde 10 tane isim var. Bu isimleri B2:B33 hücrelerine aynı isimler alt alta gelmeyecek bir şekilde nasıl dağıtım yapabiliriz.

Selam;

Örnek dosya yükleyebilir misiniz?

Teşekkürler

Selam;

Örnek dosya yükleyebilir misiniz?

Teşekkürler

Selamlar,

Dosya ekleme butonunu göremedim. Siteye pek alışık değilim. Ayrıca ALTIN üyeliğim olmadığından dolayı da olabilir.

Ama görüntü ekledim..

P0omW5.png
[/url][/IMG]

Resimde A2 hücresinden A10 hücresine kadar 9 isim yer almakta, bu isimleri B2 hücresinden başlayarak B32 kadar dağıtılmasını istiyorum.İsimler artarda gelmeyecek şekilde olması gerekmektedir.

Sub Rastgele_Dağıt()
Application.ScreenUpdating = False
Range("B2:B33") = ""
Range("G2:G10") = Range("A2:A10").Value
Range("H2:H10") = "=COUNTIF(B$2:B$33,G2)+IF(OFFSET(B$1,COUNTA(B$2:B$33),0)=G2,100,0)+RAND()"
For i = 2 To 33
Range("G2:H10").Sort Range("H2"), 1
Cells(i, 2) = Range("G2").Value
Next
Range("G2:H10") = ""
End Sub

Kodları deneyiniz. G ve H sütünü yardımcı sütun olarak kullanıldı. Orada veri olmamalı.

Kodları deneyiniz. G ve H sütünü yardımcı sütun olarak kullanıldı. Orada veri olmamalı.

Selamlar;
Muhammet Bey kod istediğim gibi çalıştı. Bir soru daha sormak istiyorum bu konu ile ilgili olarak;

Mesela rastgele dağıtım yaptığımız isimleri karşılığındaki tarihlere gelmemesini istiyorsak bunu yapma şansımız olur mu ?

C sütununa göre mi yapacağız? Kim hangi tarihe istemeyecek nerde belirtcez?

Sub Rastgele_Dağıt()
Application.ScreenUpdating = False
Range("B2:B33") = ""
Range("GA2:GA10") = Range("A2:A10").Value
Range("GB2:GB10") = "=COUNTIF(B$2:B$33,GA2)+IF(OFFSET(B$1,COUNTA(B$2:B$33),0)=GA2,100,0)+RAND()+IF(OFFSET(E$1,MATCH(GA2,E$2:E$10,0),MATCH(GB$1,C$2:C$50,0))<>"""",1000,0)"
For i = 2 To 33
Range("GB1") = Cells(i, 3).Value
Range("GA2:GB10").Sort Range("GB2"), 1
Cells(i, 2) = Range("GA2").Value
Next
Range("GA1:HA10") = ""
End Sub

Kodları deneyiniz.

Ekli dosyalar

• 170.jpg
    170.jpg
    90.6 KB · Görüntüleme: 2
Kodları deneyiniz.

Merhaba Muhammet Bey;
Sanırım dosya ekleyemediğim için çok fazla durumu izah edemiyorum. Ama Altın Üyelik Aldım. Altın Üye olduğumda muhtemelen daha iyi anlatabilirim...

Tekrar bahsedeyim; SAYFA1 de A2:A10 hücrelerine dağıtılacak kişilerin ismini yazıyorum. B2:B33 arasında rastgele dağıtım yapıyor. Ancak SAYFA2 de "AHMET" isimli kişi veya SAYFA2 B2:B4 arasında bulunan kısıtlanacak tarihleri kodlardan çözemedim. Son gönderdiğiniz kodu eklediğimde dağıtımı yapmıyor. Biraz açıklayarak durumu anlatırsanız memnun olurum.

Altın üyelik istediği için görseli görüntüleyemiyorum. URL olarak atarsanız görebilirim.

Merhaba Muhammet Bey, verdiğiniz kodlarlar işimi çözdü.. Son bir sorum daha olacak kusura bakmayın adım adım ilerliyorum ama konunun anlaşılması açısından;
Normalde dağılım yapacağımız kişiler A2:A10 hücrelerine yazıyoruz. Ancak
dağıtım yapacağımız kişi sayısı arttığında ve azaldığında kodlar nasıl olmalı ;

Geri