• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Raporlama için ve Makrolar ile alakalı bir kaç soru

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaş öncelikle herkese merhaba ben bu makro işinden çok fazla anlamıyorum ufak tefek işlemleri otomatik yaptırmama yaracak basit makrolar yapıyorum.

Ekte bir dosya var yapmak istediğim sayfa 1 deki verilerin ikinci sayfaya raporunu alabilmek.

Sayfa 1 deki hesap kodunu sayfa ikide sabit bir hücreye yazdığımda o hesaba ait aynı satırdaki tüm hücreleri diğer sayfaya aynı sutunlar altına gecek şekilde yerleştirmek.

Ama a sütunuda 100.01.01.001 hesaptan altalta belki 1000 tane olacak hepsini eksiksiz taşıması lazım.

Hatta hangi sutunları taşıması gerektiğini de sorabilir.
Güzel olur böyle birşey.

Ayrıca bu hazırladığım raporu bir başkasına ileteceğim. Bu kişinin bu makroları görmesini istemiyorum. Bunun İçin bir çözüm varmı? Yada makro kısmına girmesini engellemenin.
Ama tabi benimde istediğimde girebilmem lazım.

Bir başka sorumda gizlediğim sayfaları makrolar ile açıyorum. Ama başkası gizli sayfalar olduğunu görsün istemiyorum. Sadece ben açabileyim.

Birde excel makroları etkinleştir diye soruyor bu dosyayı açan kişinin makro ayarlarının otomatik etkinleşmesini sağlamak mümkün mü? Pek zannetmiyorum ama.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim biraz fazla şey isdem ama :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Aslında sorunuz yapılamayacak türden değil; ama soru metniniz çok uzun olduğundan muhtemelen okunmadan geçildi. Bugün bir kaç defa baktım. Metni okumayı gözüm almadı. Her neyse sonuçta okudum. Çözümünüz ekte:
Raporlama için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
Dosyanızdaki sarı hücreye hesap kodunu girip enterlamanız yeterli.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [c2]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Range("a5:v65536").ClearContents
Set Aralik = s1.Range("a2:a" & s1.[a65536].End(3).Row)
    Set Bul = Aralik.Find(Target.Text, LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        Adres = Bul.Address
        Do
        Sat = [a65536].End(3).Row + 1
        s1.Range(s1.Cells(Bul.Row, "a"), s1.Cells(Bul.Row, "v")).Copy
        Cells(Sat, "a").PasteSpecial Paste:=xlValues
        Set Bul = Aralik.FindNext(Bul)
        Loop While Not Bul Is Nothing And Bul.Address <> Adres
        Application.CutCopyMode = False
    MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "RAPOR DURUMU"
    End If
End Sub

Makro bölümünü şifrelemek için:
Kod:
Tools>VBAProject Properties>Protection>LockProject
kısmından şifrenizi girin.
Sayfa gizlemek için forumda pek çok örnek var. Bir örnek:
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=75515&highlight=xlveryhidden
Kod:
xlveryhidden
tanımlı arama yapınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba benım bı sorum olucak belkı basıt ama bılmedıgım bırsey tabıkı.. Ben gunluk olarak yapılan ıslerımı rapor olarak yazmak ıstıyorum fakat her yazdıgım raporunda otomatık olarak belırttıgım maıl adreslerıne gıtmesını ıstıyorum. Bu kısıler mudurum olur sefım Olur vs.. Bunu nasıl yapabılırım ? Sımdıden tesekkurler..

Öncelikle ilginiz için teşekkürler Mustafa bey.
Verdiğiniz

Sayfa Gizleme için

Sub Gizle()
Sheets("Sayfa2").Visible = False
End Sub

Şeklinde bir kodkullanıyordum.

Diğer kodu denememiştim O kodu bu gizleme kodu gibi sabit bir butona falan eklemem mümkünmü ?
Ve sayfa göster kısmında sayfanın görünmesini engelleyecek mi?

Merhaba,
Verdiğiniz kodun false kısmını xlveryhidden ile değiştirin. False ile gizlediğinizde Sayfa göster kısmından sayfaları açabilirsiniz; ama xlveryhidden ile gizlerseniz sayfa göster kısmını da engellemiş olursunuz.
Kod:
Sub Gizle()
Sheets("Sayfa2").Visible = [COLOR="DarkRed"]xlveryhidden[/COLOR]
End Sub

Tamamdır. Anladım şimdi farkı. Teşekkür ederim.
Son iki soru ve bu konudaki bütün problemlerim tamamlanacak.

1) Bu bana sayfa 1 den ikiye yazdığınız Makroyu Enter ile değilde bir buton aracığılı ile değilde bir butonla çalışacak şekilde değiştirmeniz mümkün mü?
Benim hazırlamış olduğum rapora ilaveten bunu ekleyeceğim.
2) Bir makro ile veya sayfayı seçerek başka bir sayfaya geçtim.Herhangi bir sayfa diyelim. Basit bir makro ile eski sayfaya geri dönebilmem mümkün mü? Sayfa ismine bakmaksızın hangi sayfadan bir başka sayfaya geçtiysem bu macro çalıştımı beni eski sayfama geri döndürecek

Neden bu şekilde yapmak istediğimin açıklaması.
Benim hazırladığım raporda her ana hesabın altındaki hesapları bakiye durumlarını gösterir ana hesaplara ait sayfalar var.Ben ufak kodlar ile bu safadaki kodları rapor sayfasındaki c2 hücresine kopyalamayı ve raporlamayı o şekilde çalıştırmayı düşünüyordum. Bu Enter biraz hesabımı bozdu :D
Muhasebe sistemimize bağlantı yapamadığım toplantılar öncesi bu raporu hazırlayıp kullanmayı planlıyorum.

İlgi ve Alakanız için gerçekten teşekkür ederim.
İyi Günler.

Merhaba,
Sarı alana kodu yazın ve yanındaki butona basın.
2. sorunuz için biraz düşünmek lazım.

Ekli dosyalar

:) Mükemmelsiniz çok teşekkür ederim gerçekten. Hiç araştırma yapma gereği Duymamıştım bu konuda ama mükemmel bir site. Yazıları yazılanları inceliyorum. Her yazan yazdığına bir sonuç alıyor.

:) Mükemmelsiniz çok teşekkür ederim gerçekten. Hiç araştırma yapma gereği Duymamıştım bu konuda ama mükemmel bir site. Yazıları yazılanları inceliyorum. Her yazan yazdığına bir sonuç alıyor.
Rica ederim. İyi çalışmalar.

Geri