• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Raporda Öğrenci Cinsiyetlerini Saydırma

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Hazırladığım veri tabanının rapor bölümünde aldığım sınıf listesinde öğrenci cinsiyet sayılarını kız ve erkek olarak saydırmak istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.

sorgu yaparsın istediğin gibi. sonra rapora geçince bu sorguları gösterirsin sihirbazda

Sayın irfankoral,

İstediğinizi tek rapor üzerinde istatiksel döküm alarak bir örnek hazırladım.. Bu hem mevcut rapor düzenini bozmadı hemde aynı sayfada ayrıntılı bir veri dökümü elde etmenizi sağladı..

Saygılar..

İlginize teşekkür ederim Benim isteğim raporları sınıf sınıf (kız ve erkek öğrenclerin aynı raporda olması gerekiyor) alıp öğrencilerin kız ve erkek sayılarını raporun alt bilgisinde saydırmak. Bu işi çapraz sorgu ile yapmıştım ancak o zaman raporu sınıf kriterine göre alamıyorum. Bunun başka çözümü var mıdır? Örneğin dcount işleviyle olabilir mi? İyi akşamlar.

Sayın irfankoral,

Aşağıdaki kodları raporunuzun kod yazma sayfasına kopyalayıp yapıştırın.

Kod:
Dim E, K As Integer

Private Sub Ayrıntı_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
If Me.CİNSİYETİ = "K" Then
K = K + 1
Else
E = E + 1
End If
End Sub
Private Sub RaporAltbilgisi_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Me.Metin39 = K / 2
Me.Metin41 = E / 2
Me.Metin43 = Me.Metin39 + Me.Metin41
End Sub

İyi çalışmalar:)

Merhaba;
Yanlış anlamadıysam örnekte..

Çarpışmışız ;) Bir de sayın modalı sizin kodla kız sayısı nedense 35 çıkıyor 34 olmalı, ben mi yanlış sayıyorum , çok ilginç geldi.. ;)

Düzeltme notu : Sanırım tam sayı olayından, şimdi farkettim ;)

Sayın Modalı size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu siteden şimdiye kadar çok şey öğrendim. Uzun zamandır bu konuda kendi çabamla uğraşmama rağmen işin içinden çıkamamıştım. Çok teşekkür ederim. Kodu ekledim isteğim oldu.İyi akşamlar.

Geri