Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu bir proje gibi ve sizden gelen bir araştırma da yok gibi ...
"" Sorularınızı dosya içinde vermeniz iyi bir yol değil, çoğu kişi sırf bunun için dosyanıza dokunmayabilir"".
Ayrıca benzer soruları araştıran arkadaşlar da çözümlerin farkına varamaz.
Birinci sorunuzun cevabı : textboxlara tek tek tıklayın, solda properties'lerinde enable seçeneğini false yapın. Form üzerinde işlem yapılamaz ama bilgi içine çekilebilir.
İkinci sorunuzun cevabı : Combobox benzersiz veri ister. Ya da alt combobox gerektirir. Dosyanızda benzersiz veri sadece günler var, altalta sıralanmış -aynı- haftaların veri çekiminde işe yarayacağını ummuyorum.
Üçüncü sorunuzun cevabı : Frame adlarının değişmesi sanırım fazladan işlem , zira zaten bu formun pdf sini alacaksanız combobox/larda ilgili haffa görünür olur.
Diğer sorularınızın cevabı buraya kadar olan çözümlere bağlı.
Ve dosyanız için verdiğim cevabın diğer arkadaşlarca anlaşılır olmadığını görmenizi , illa dosyayı indirmeye zorladığınızı anlamanızı diliyorum.
Degerli yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. oncelikle vba henuz ogrenmeye basladigimi ve bu ve benzeri raporlari bu zamana kadar fonksiyonlarla yapmaya calistigimi belirtmek isterim, o yuzden olabilirlik hakkinda arastirmalar yaparak buraya kadar gelebildim. ve asil ustalik gerektiren iste yardim talep ediyorum. dosyalari bu sekilde koymamin nedeni ise malumunuz bizler calisan insanlariz kurumlarimizin bilgilerini paylasirken inanin diken uzerinde duruyoruz. bu sebepledirki konuyu dagitmadan cok fazla irdelemeden konuyu sizler gibi asil bilgi sahibi insanlara aciyorum. herkese degil yani. basta verdiginiz bilgiler icin ise cok tesekkur ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.