• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Range kullanarak Satır Süzmede Problem

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar ekteki dosyaya kullanıcı adı:admin şifre:ogb olacak şekilde girdiğinizde süzme işlemini yapacak olan userform1 deki kod hata veriyor. Userform1 den diğer formlara geçmeden önce kullanıcı adına göre süzme yapacağım için bu mantıkta bir düzeltme yapabilir misiniz??

Ekli dosyalar

Merhaba
Önce ne yapmak istediğiniz pek anlaşılır değil. Ama buna rağmen ne yapmak istediğiniz ile ilgili olarak dosyanızı çalışıtrmak istediğimde bazı hatalar gördüm. Sayfa koruması olan sayfanız var. sayfa koruması olan sayfalarda korumayı kaldırmadan süzme yapamıyorsunuz. önce korumayı kaldırın, süzdürün, tekrar korumaya alın... vs vs..

Bu çalışmada amacım kullanıcı adı ve şifreyle excele giriş yapılacak. her kullanıcı adı bir gruba dahil (şifre sayfasında grup numarası var) bu grup numarasına görede farklı userformlar açılacak. Userformların ne yapacağı içlerindeki kodda var. Burada ortaya çıkan sorun daha userform3 açılmadan süzme işlemi yapmaya çalışıyorum fakat olmuyor??Tüm olay userform açılmadan önce süzme olayı olmalı, sonra userformdan commandbox1e tıklandığında sütun satır gizleme ve koruma işlemi yapsın.

Son düzenleme:
Sayın gurcan21,

Range("AU").Select

Kodun hata vermesi gayet normal. Zira KALAN_SİPARİŞLER sayfasında A, B sütunları ile ilk 6 satır gizlenmiş durumda.

Not : Lütfen sorularınızda gereklilik arzetmediği sürece, şifre, koruma veya gizleme gibi unsurlar kullanmayınız.

hocam yalnız AU sütununda süzme yapmasını istiyorum?Korumayı kaldırıp onları açabiliriz ama sonra yine süzme işlemi gerçekleşmiyor??

Range ("AU").Select diye bir yazım yanlış.

Range("A1:U65536").Select gibi yazınız. Sanırım bu şekilde olacaktır.

bu yazımla A-U sütunları arasında mı arama yapar yoksa 1 sütunda (adı AU olan) mı arar??

Bu yazımla derken, Range("A1:U65536") 'yı mı kastediyorsunuz ?

A ile U sütunları dahil hepsini seçer.

Koddaki Field süzme yapılacak sütunu, Criteria ise süzülecek kelimeyi belirler.

Hocam süzme yapılak sütunun adı "AU" yani bir tane sütun. Range(A1:U65...) yazarsak Aile U arasındaki tüm sütunları kapsar? benim amacım tek bir sütundaki değerlere göre süzme işlemi yapmak.

İkisinden birini deneyin. Aynı işlemi yapar.

Columns(47).Select 'AU 47. sütundur. Veya,
Range("AU:AU").Select

Geri