• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Range ifadesinin farklı bir kullanım şekli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan preveze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Merhaba arkadaşlar, bir excel kitabında aşağıdaki kod parçasında takıldım, yardımlarınızı bekliyorum.

txtİsim.Text=Range("İsim") (txtSatir.Text).Value ------> burada Range kullanımında, aynı satırda tekrardan parantez açarak yapılan (txtSatir.Text).Value ifadesin anlamı nedir? Bu şekilde kullanımda Range("İsim") ne anlama geliyor? Lütfen yardım edin tıkandım kaldım bu konuda.

(not: txtİsim,txtSatir=textbox)

Merhaba,

"Offset" yani kaydırma komutu anlamında kullanılmıştır.

Aşağıdaki iki örnek aynı anlamı taşımaktadır.

Kod:
Range("A1") = Range("B1")(1)

Kod:
Range("A1") = Range("B1").Offset([COLOR=red]0[/COLOR])

Çok teşekkür ederim hocam gerçekten çok yardımcı oldunuz. Gerçekten çok güzel bir site.Soruların cevaplanma süresi de gerçekten çok iyi.Her ne kadar çok fazla mesajım olmasa da siteden çok faydalandığım bir gerçek.Allah hepinizden razı olsun.

Merhaba,

Üstteki mesajımdaki küçük bir düzeltme yaptım. Kırmızı renkle belirttim. Bunu dikkate alın lütfen.

Bu konuya bende biraz daha ilave bilgi ile katkıda bulunmak istiyorum. Range nesnesinin sonundaki iki parantez range nesnesinin cells özelliğinin kısaltılmış halidir.

range("B1")(1,1)=range("B1").cells(1,1) gibi.

Cells özelliği burada tıpkı offset özelliği gibi göreceli tanımlamalar için kullanılır. Offset özelliği ile arasında iki temel fark vardır.

1- Cells özelliğinde başlangıç indexi 1 iken offset özelliğinde 0'dır.

Range("b1").cells(1)=range("b1").offset(0) gibi.

2- Offset özelliği ile bir hücre aralığı aynı boyutta göreceli bir başka alan olarak tanımlanabilirken, cells özelliğinde sadece tek bir hücre için göreceli tanımlama yapılabilir.

Range("a1:b1").cells(1)<>range("a1:b1").offset(0)

İkinci sorunuz Range("İsim") tanımlamasının açıklamasıda şöyledir:

Excelde ad tanımlanan alanlar Range nesnesi içinde direk tanımlanan ad ile kullanılabilir. Buradaki örnekte "İsim" bir alana ad olarak tanımlanmış ve bu alan tanımlanan isimle range nesnesi içinde kullanılmıştır.

Her iki konu ve bundan çok daha fazla bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa139976%28office.10%29.aspx

Çok teşekkür ederim hocam anlatımlarınız gerçekten çok hoş olmuş, bilgilerim sizler gibi üstatların sayesinde dahada ilerliyor ve pekişiyor.Allah hepinizden razı olsun.Korhan hocam sizin uyarınızı da gördüm,çok teşekkür ederim.

Geri