Range("h65536").End(3).Row komutu ne işe yarar, nasıl çalışır?!.

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
arkadaşlar merhaba daha önce sn. uzmanameleden aldığım bir makro içerisinde bulunan bir komutun ne işe yaradığını alternatif olarak nasıl kullanılacağını öğrenmek istiyorum.
Komut:
ss = Sheets("Keşif").Range("h65536").End(3).Row

burda merak ettiğim end(3) anlamı nedir? burdaki 3 yerine 1,2,4 rakamlarını yazabiliyorum. diğer sayılarda hata veriyor. ancak 1,2,4 de ne işe yarıyor onu da tam çözemedim.
bu siteden o kadar çok şey öğrendim ki sıfırdan kendime yetecek kadar makro yazabilecek duruma geldim. bu yüzden merakımı gidermek istedim.
bilgisini bizle paylaşan bütün uzman ve uzman olmayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sheets("Keşif").Range("h65536").End(3).Row

Bu komut Keşif sayfasında H sütununda 65536 satırına kadar olan son dolu satır numarasını verir.

Burada 3 değeri klavyedeki üst ok tuşunun kısa kodudur.

1 değeri sol ok
2 değeri sağ ok
4 değeri alt ok

tuşlarını ifade eder.

Şu yolla sizde bunu manuel olarak deneyebilisiniz.

H sütunun 65536 olan satırına gidin bu hücredeyken ctrl + shift + üst ok tuş kombinasyonuna basarsanız H sütunundaki son dolu hücreye gitmiş olursunuz.

Kısaca mantık budur.

.

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
çok teşekkür ederim ömer bey bugün de kendime bir şey katmış oldum sayenizde saolun. ek olarak sağ sol ok tuşarı için yani 2 ve 1 tuşları için row yerine column yazmam mı gerekiyor?

bir sorum daha olacak bu sefer merak değil gereklilikten soruyorum. bir makroyu çalıştırmak için atadığım buton tüm satır ve sütunları seçip sil dediğimde kayboluyor yada ölçüsü bozuluyor. bunu önlemenin basit bir yolu olmalı. nasıl yaparım bunu acaba

ve kafam takılan birşey daha :)
makrolarla düzenlediğim sayfayı farklı kaydet dediğimde makrosuz sadece düzenlenmiş sayfaların olduğu bir excel sayfası açılsın istiyorum bu mümkün müdür?

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Butona sağ tıklayın, Denetimi Biçimlendir / Özellikler / Hücrelerle Taşıma Ve Boyutlandırma seçeneğini işaretleyiniz..

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın alfaoz,

Yeni farkettim, düzenleme yapıp mesaja yeni bir soru eklemişsiniz. Yalnız sizden rica konu bütünlüğünü korumak için farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açarak sorularınızı sormanızdır.

Bu şekilde aynı başlıkta farklı konular, soru cevap şeklinde uzayıp gidecektir ve buda arama yapan arkadaşlarımız için problem oluşturacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
aslında haklısınız ben de iyi niyetle forumda kalabalık yapmamak adına burda yazdım sorularımı ancak belirttiğiniz gibi başkalarına da yarayabilir sorularım. şimdi sorularıma cevap vermeniz için yeni konu başlığında tekrar soracam.

bu arada ilk paragrafdaki sorum bu konuyu ilgilendiriyor ve cevap alamadım malesef.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sütun numarasını bulmak için Column yazmalısınız..

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
ömer bey dediğinizi yaptım ancak düğme içerisindeki yazı boyutuna göre düğmeyi daraltıyor yaptığım işlemi geri alıp düğme boyutunu düzeltmeden sayfayı tekrar sildiğimde düğmeyi biraz daha küçülttü ve yazıların bir kısmı görünemez oldu
bunu önleyemez miyiz acaba?

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
o ikinci paragraftaki sorumdu sorumu tekrar gönderiyorum

çok teşekkür ederim ömer bey bugün de kendime bir şey katmış oldum sayenizde saolun. ek olarak sağ sol ok tuşarı için yani 2 ve 1 tuşları için row yerine column yazmam mı gerekiyor?

kastım bu soruydu. meşgul ediyorum kusura bakmayın ama öğrenmek için sormak ve dinlemek lazım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu şekilde hata aldığınız bir dosyayı eklermisiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
dosyayı ekleyemedim ömer bey.

anlamadığım boş dosya sadece makrolar yazılı ve dosya boyutu 16,7 mb bu sorunu çözebilirsem dosyayı göndereceğim ancak nasıl çözerim bilmiyorum

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
dosyayı farklı bir belgeye kopyalayıp gönderiyorum ömer bey biraz gecikti kusura bakmayın. sorunu çözersek çok sevinirim.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dosyadaki düğmede bir sorun göremedim. İstedikleriniz oluyor..

.

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
sn ömer bey

isteğim tüm sayfayı seçip sil dediğim de düğme boyutlarının değişmemesi ancak yine tekrarlıyorum sayfayı sildiğimde düğme yerinde duruyor ancak boyutları küçülüyor. ancak size gönderdiğim dosyada geri alıp tekrar sildiğimde boyutu ilk değiştiği boyutunda kalıyor tekrar küçülmüyor. kastediğiniz bu ise evet oluyor ancak ben ilk seferde de küçülmemesini istiyorum.