• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

random numberla sipariş numarası

Excel Vers. ve Dili
vba
Merhabalar. Kullanıcı formdaki ekle butonuna tıkladığında sipariş bilgileri listbox a eklenip formda gözüküyor fakat her sipariş için referans numarası değişiyor random sayı ürettiğim için. Fakat benim istediğim çoklu siparişlerde sipariş kalemlerinin gözükmesi. yani SIP1453-1,SIP1453-2 diye ekledikçe devam etsin istiyorum.Denediğim tüm kodlarda SIP1453-1,SIP1569-2 gibi oluyor kodlar. Random sayıyı bir kez üretsin sonra o sayıdan devam etsin istiyorum nasıl yapabilirim?

Merhabalar. Kullanıcı formdaki ekle butonuna tıkladığında sipariş bilgileri listbox a eklenip formda gözüküyor fakat her sipariş için referans numarası değişiyor random sayı ürettiğim için. Fakat benim istediğim çoklu siparişlerde sipariş kalemlerinin gözükmesi. yani SIP1453-1,SIP1453-2 diye ekledikçe devam etsin istiyorum.Denediğim tüm kodlarda SIP1453-1,SIP1569-2 gibi oluyor kodlar. Random sayıyı bir kez üretsin sonra o sayıdan devam etsin istiyorum nasıl yapabilirim?

Bu mesajda benim yazdığım bir numarator uygulaması var.
İnceleyiniz.

https://excel.web.tr/threads/birlikte-sifirdan-program-yapalim-2.134416/post-975835

Merhabalar,
Sayfanın kod bölümüne kaydedip dener misiniz? B sütununa girdiğiniz firma veye ürün adındaki ilk üç harfe ( harf sayısı daha fazla olabilir) göre A sütununda sıralama oluşturacak. Örnek : KALEM i bir defa yazarsanız A sütununa KAL-ÜFSN-0001yazacak, ikinci defa KALEM yazarsanız KAL-ÜFSN-0002 ...... yazarak devam edecek. Bir defa ABCD firması yazarsanız ABC-ÜFSN-0001 yazacak

İlk üç harf sayısını arttırmak isterseniz;
Target.Offset(, -1) = Left(Target.Text, 3) & "-ÜFSN-0000" & Say
satırındaki 3 rakamına değiştirip isteğinize göre harf sayısını getirebilirsiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Son As Integer, Sira_No As String, Say As Integer
Dim a(), X As Integer
On Error Resume Next
If Target.Column = 2 And Target.Row > 1 Then
Son = Target.Row
a = Range("B1:B" & Son)
Sira_No = Target.Text
For X = 1 To UBound(a)
If a(X, 1) = Sira_No Then
Say = Say + 1
End If
Next X